Lecţii despre Holocaust la Muzeul din Şimleu

Lecţii despre Holocaust la Muzeul din Şimleu

Muzeul Holocaustului este amplasat în fosta sinagogă din centrul Şimleului. Foto: Nicolae Ciocian

Profesori şi elevi ai liceelor din Şimleu şi Zalău au vizitat în aceste zile Muzeul Holocaustului din Şimleu Silvaniei. Mâine, va fi marcată şi la nivel naţional Ziua Holocaustului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Stejeran, directorul Muzeului Holocaustului din Şimleu, ne-a declarat că în această perioadă, sute de elevi vin să viziteze muzeul, iar profesorii chiar ţin lecţii despre istoria evreilor şi al doilea război mondial, chiar în interiorul fostei sinagogi.

„În acest context se înscrie şi realizarea lecţiei-vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, de la Şimleu Silvaniei, cu clasa a X-a B de la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Zalău”, ne-a declarat Nicolae Ciocian, profesor de istorie.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 672, din 5 mai 2004, s-a instituit ziua de 9 octombrie ca "Ziua Holocaustului" în România. Cu acest prilej, se menţioneaza în HG, "vor fi organizate acţiuni culturale, simpozioane, mese rotunde şi alte acţiuni cu tematică specifică". Autorităţile administraţiei publice vor acorda sprijin de specialitate pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor ocazionate de acest eveniment".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: