FOTO VIDEO Intervenţii spectaculoase în centrul oraşului: victimă descarcerată şi autoturism în flăcări

FOTO VIDEO Intervenţii spectaculoase în centrul oraşului: victimă descarcerată şi autoturism în flăcări

Exerciţiu de descarcerare a victimei unui accident rutier FOTO Andreea Vilcovschi

Pentru a marca împlinirea a 169 de ani de la celebra bătălie din Dealul Spirii, pompierii zălăuani au organizat pe platoul de marmură din centrul oraşului o serie de activităţi, gustate în special de cei mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul municipiului Zalău s-a transformat, pentru câteva ore, în scena unor exerciţii spectaculoase derulate de către salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Pompierii zălăuani au arătat celor prezenţi cum se intervine pentru descarcerarea în siguranţă a victimei unui accident rutier, precum şi la stingerea incendiului declanşat la o maşină. Intervenţia profesionistă a salvatorilor a fost urmărită cu sufletul la gură de mulţimea de copii prezenţi la activităţi. Aceştia au avut ocazia să admire şi tehnica de luptă a pompierilor, pe platoul de marmură fiind expuse autospeciale cu apă şi spumă, autoscara, barca de salvare şi alte echipamente. Tot pentru copii, a fost amplasat un punct de informare preventivă şi au fost organizate diferite jocuri interactive.

Sărbătorită anual în 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România este considerată ca fiind unul din elementele cele mai reprezentative în materie de acţiune pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor, zi în care suntem cu toţii chemaţi spre a reflecta la măsurile şi acţiunile ce le întreprindem pentru a înlătura producerea unor incendii şi alte evenimente negative şi a ne proteja astfel viaţa şi bunurile.

Momentul marchează 169 de ani de la actul eroic săvârşit de pompierii militari din Bucureşti, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, în apărarea Revoluţiei Române de la 1848, împotriva intervenţiei străine. Atunci, în Bătălia din Dealul Spirii, în confruntarea cu un inamic zdrobitor numericeşte (coloana pompierilor miliari număra 166 de oameni, pe când cea turcească, peste 5.000 de soldaţi şi ofiţeri), dar şi ca dotare, din rândul pompierilor militari au rămas pe câmpul de luptă peste 80 de eroi şi numai încetarea confruntării a făcut ca vitejii ostaşi pompieri să nu mai continue jertfa până la unul, în slujba revoluţiei şi libertăţii.

Mai puteţi citi:

Moment special pentru pompierii sălăjeni. Preşedintele Iohannis le-a înmânat drapelul de luptă

 
citeste totul despre: