Primar condamnat pentru abuz în serviciu. „Dacă aş avea ocazia să mă întorc în timp aş proceda la fel“

Primar condamnat pentru abuz în serviciu. „Dacă aş avea ocazia să mă întorc în timp aş proceda la fel“

Septimiu Ţurcaş a anunţat că demisionează FOTO Facebook.com/Septimiu Ţurcaş

Condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, primarul transmis un mesaj oamenilor din oraşul la cârma căruia se află în 2008.

Ştiri pe aceeaşi temă

Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, a avut o intervenţie publică pe reţelele de socializare la câteva ore după ce a fost condamnat definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani, pentru abuz în serviciu.

Aşa cum se angaja în iulie 2020, după condamnarea din primă instanţă, edilul a precizat că demisionează din funcţia pe care o ocupă încă din 2008. În plus, el şi-a reiterat nevinovăţia:

"Dragi şimleuani,
​Prezenta este ultima mea intervenţie din postura de primar al oraşului Şimleu Silvaniei. Am luat la cunoştinţă decizia Curţii de Apel Cluj de a-mi respinge apelul formulat după prima instanţă, în consecinţă îmi depun demisia din funcţia de primar şi aştept ca domnul prefect şi Consiliul Local al oraşului Şimleu Silvaniei să ia act de aceasta.
​În legătură cu motivul condamnării, vă mărturisesc că dacă aş avea ocazia să mă întorc în timp aş proceda la fel. Judecătorii m-au găsit vinovat pentru că în anul 2008, când trebuia de urgenţă să identificăm un teren pentru construcţia blocului ANL de lângă stadion, primăria a cumpărat acest teren cu suprafaţa de 1000 m2 (10 ari) cu 35 000 Lei (aproximativ 10.000 Euro la cursul de atunci). Rămân în urma acestei condamnări câteva apartamente de care se bucură în prezent tinere familii din oraşul nostru.
​M-am străduit să dezvolt oraşul, lucru demonstrat de proiectele care s-au dus la bun sfârşit şi care urmează să fie implementate în continuare. Azi avem proiecte europene semnate în valoare de 16 milioane de Euro şi sunt convins că acestea vor fi finalizate cu succes de cei care vor conduce oraşul.
​Sunt onorat de faptul că mi-aţi acordat votul şi încrederea de cinci ori consecutiv şi vă sunt profund recunoscător pentru susţinerea şi ajutorul pe care mi le-aţi acordat atâţia ani de zile! Pentru mine a fost cea mai mare onoare să fiu primarul vostru.
Cu aleasă consideraţie,
Septimiu Cătălin Ţurcaş"

Potrivit procurorilor, primarul din Şimleu a fost implicat în reconstituirea ilegală a unui drept de proprietate şi ar fi schimbat în mod ilegal şi nejustificat categoria şi calitatea unui alt teren pentru care urma  să fie reconstituit dreptul de proprietate. Acest din urmă teren a fost, mai apoi dezmembrat şi vândut, în scopul dezvoltării unor proiecte imobiliare şi a obţinerii de foloase materiale pentru sine şi pentru alţii.

Vă mai recomandăm:

Un primar condamnat pentru corupţie şi patru dezertori din PSD, susţinuţi de liberali la alegerile locale

Fost primar PSD, trimis la închisoare pentru corupţie. Instanţa l-a găsit vinovat în 6 capete de acuzare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările