Decalogul de pandemie pentru părinţii de elevi. „Profesorul nu este medic, nici poliţist, nici paznic“

Decalogul de pandemie pentru părinţii de elevi. „Profesorul nu este medic, nici poliţist, nici paznic“

Purtarea măştii este obligatorie în şcoală FOTO Andreea Vilcovschi

Un set de sfaturi adresate părinţilor ai căror copii încep luni, 14 septembrie, un nou an şcolar, unul presărat de reguli sanitare obligatorii, circulă de mai multe zile pe reţelele de socializare.

În această perioadă, când autorităţile, şcolile, părinţii şi elevii fac ultimele pregătiri pentru începerea unui an şcolar atipic, pe reţelele de socializare este distribuit masiv un aşa-zis "Decalog pentru părintele elevului pe timpul pandemiei". Este vorba despre un set de recomandări pentru părinţii ai căror elevi se vor întoarce în bănci în 14 septembrie.

Cele 10 sfaturi au rolul nu doar de a-i responsabiliza pe părinţi, dar şi să îi asigure că odraslele lor vor fi în siguranţă la şcoală, atâta timp când sunt respectate cu stricteţe regulile sanitare.

“Drag părinte, ţine minte:

Şcoala este aceeaşi instituţie de învăţământ, nu s-a transformat în spital sau Centru Covid;

Nu te aştepta să găseşti tunel dezinfectant sau aparate de pus cipici;

Lasă copilul la poarta şcolii, nu-l însoţi în bancă, nici în clasă, nici în şcoală, îl laşi, şi gata: aşa, ca în filmele americane: fără flori ,fără bomboane, fără festivitate, fără. Ai putea totuşi să-ţi apropii buzele de fruntea lui, sau măcar mâna, iar dacă simţi că ceva este în neregulă vei găsi cu siguranţă înţelegere la serviciu pentru a te reîntoarce acasă să analizezi "situaţia". Un părinte neatent poate da vacanţă unei şcoli întregi.

Dă-i şi mască... aşa-i la noi, fiecare cu a lui; şi rezervă, că nu se ştie!

Nu uita dezinfectantul de buzunar (cel mai de calitate care nu lasă mâinile lipicioase).

Nu-i accentua temerile copilului, zâmbeşte-i aşa cum o faci atunci când îl încurajezi la un concurs sportiv;

Nu-l învinovăţi la întoarcere dacă afli că a mai renunţat la mască ,ştii şi tu cum se mai trişează;

Dacă ai certitudinea că este bine instruit în ceea ce priveşte protecţia, nu-l agasa cu acelaşi subiect tot timpul, oricum el cunoaşte regulile, simptomele şi s-ar putea să-ţi dea şi câteva leacuri contra COVID, de pe Tik-tok. Cred că şi la statistici stă bine!

Nu te gândi că dacă există un caz într-o mie de elevi, copilul tău va fi următorul, dar nici nu te gândi că vouă nu vi se poate întâmpla;

Profesorul nu este medic, nici asistent, nici infirmier, nici vraci, nici informatician, nici poliţist, nici paznic, dar totuşi va cocheta cu toate aceste meserii ştii tu pentru cine.

Acesta nu este un pamflet, nici o satiră, este, din păcate, realitate!"

Textul, care a fost preluat şi distribuit chiar şi de reprezentanţii unităţilor de învăţământ, include şi un scurt mesaj pentru elevi: "Drag elev, şcoala începe pentru tine! Profesorii şi părinţii vor muta munţii pentru ca tu să fii bine! Fii responsabil! Arată că eşti puternic! Dă-ne o lecţie!"

Vă mai recomandăm:

Cum se pregătesc şcolile de reluarea cursurilor. „Ca în filmele americane: fără festivitate, fără părinţi, fără flori“

FOTO VIDEO Cum se desfăşoară orele de pregătire pentru examenele naţionale. „Fiecare elev stă la şcoală trei ore“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările