Cu voia judecătorilor, un lector universitar care făcea comerţ cu lucrări de licenţă scapă de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au admis joi, 4 februarie, în parte, apelul declarat de lectorul universitar Mariana Popa, condamnată, în primă în instanţă, la cinci ani şi patru luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită. În urma deciziei- care este definitivă - profesoara scapă de închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis joi, 4 februarie,  desfiinţarea sentinţei penale date de Tribunalul Sălaj în 28 octombrie 2015, cu privire la latura penală, şi au schimbat încadrarea juridică a faptelor din 10 infracţiuni de luare de mită, în o infracţiune de dare de mită în formă continuată. În consecinţă, dacă pedeapsa iniţială era de cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, după admiterea apelului pedeapsa a fost redusă la trei ani, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.


Nu va mai avea voie la catedră


Magistraţii au dispus, ca şi pedeapsă accesorie, interzicerea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a exercita profesia şi de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe durata executării pedepsei.


Le trimitea pe mail studenţilor lucrările gata făcute


Mariana Popa, lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Satu Mare din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru fapte săvârşite la filiala din Zalău a universităţii. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, în calitate de cadru didactic coordonator al lucrărilor de licenţă, în 2015 a pretins şi primit sume de bani de la un număr de şapte studenţi, pentru care era profesor coordonator, în schimbul cărora le-a transmis în format electronic prin e-mail lucrări de licenţă gata întocmite, studenţii neavând nicio contribuţie la realizarea lor. Ea percepea sume cuprinse între 250 şi 300 de euro pentru fiecare lucrare de licenţă.

Vă mai recomandăm:

Nume grele în dosarul afacerilor cu terenuri în care sunt implicaţi funcţionari din Primăria Zalău. Printre ei, şi fostul subprefect


    
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite