Cea mai delicioasă ciorbă de pui. Care sunt ingredientele care-i dau savoare şi cu ce o acreşti

Cea mai delicioasă ciorbă de pui. Care sunt ingredientele care-i dau savoare şi cu ce o acreşti

La servire, presăraţi frunze de pătrunjel proaspăt FOTO Facebook.com/Mircea Groza

O ciorbă aromată şi hrănitoare care nu necesită un talent deosebit la gătit este propunerea pentru acest final de săptămână a gastronomului sălăjean Mircea Groza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: bucăţi de carne de pui, fără os, o ceapa, un morcov, trei cartofi, un ardei, frunze de ţelină, pătrunjel şi dafin, sare, ulei, lapte acru, trei gălbenuşuri.

Începeţi prin a tăia carnea bucăţele, pe care le căliţi ulterior în oala în care aţi pus puţin ulei. Curăţaţi ceapa, tocaţi-o, apoi adăugaţi-o peste carne, amestecând şi lăsând să se înmoaie.

Puneţi peste un morcov şi o bucată de ţelină, ambele date în prealabil pe răzătoare, săraţi şi amestecaţi din nou. Când legumele s-au înmuiat, completaţi cu apă caldă, săraţi dacă mai este nevoie şi aromatizaţi zeama cu o frunză de ţelină şi una de dafin.

În timp ce fierbe, curăţaţi trei cartofi, pe care îi tăiaţi cuburi, precum şi un ardei, tocat mărunt. Adăugaţi-le în ciorba care fierbe la foc mediu.

Într-un castron omogenizaţi o cană generoasă de lapte acru, gras, cu cele trei gălbenuşuri, punând treptat un polonic din zeama fierbinte. Când legumele şi carnea sunt fierte, opriţi focul, lăsaţi să se odihnească puţine, după care turnaţi în oală amestecul de lapte acru şi gălbenuşuri. La servire, presăraţi în farfurie pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta ciorbei de mazăre cu carne. Se prepară uşor şi are un gust desăvârşit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: