A vrut să igienizeze terenul şi a dat foc grajdului. 16 vaci şi 5 viţei au murit în incendiu

A vrut să igienizeze terenul şi a dat foc grajdului. 16 vaci şi 5 viţei au murit în incendiu

21 de animale au murit în incendiu FOTO ISU Sălaj

La momentul izbucnirii incendiului, în adăpost se afau aproape 40 de vaci şi viţei. Mai puţin de jumătate au reuşit să se salveze.

Un incendiu puternic a mistuit sâmbătă, 20 aprilie, un adăpost de animale din localitatea sălăjeană Hereclean. La faţa locului au intervenit pompierii Detaşamentului Zalău din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, cu două autospeciale.

Până la sosirea pompierilor, 15 animale au reuşit să iasă singure din grajd, alte 21 (16 vaci şi 5 viţei) pierind în flăcări.

Potrivit primelor cercetări, tragedia a avut loc în urma unor lucrări de igienizare prin arderea de resturi vegetale în imediata apropiere a adăpostului de animale. Jarul nestins a fost purtat de vânt, grajdul fiind cuprins de flăcări. Proprietarul a suferit arsuri la memebrele superioare şi a fost preluat de către un echipaj al ambulanţei care l-a transportat la spital.

Citiţi şi:

A aprins lumina în bucătărie, iar butelia a explodat. Proprietarul, în stare gravă la spital

Bărbat cu arsuri grave după ce a încercat să-şi salveze animalele din grajdul în flăcări

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: