50% din dascălii sălăjeni refuză vaccinarea: „Să oferim elevilor şi părinţilor un sentiment de siguranţă“

50% din dascălii sălăjeni refuză vaccinarea: „Să oferim elevilor şi părinţilor un sentiment de siguranţă“

Patru centre de vaccinare sunt funcţionale în Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi

Centralizarea opţiunilor pro sau contra vaccin a personalului din învăţământul preuniversitar cerută de Ministerul Educaţiei arată că dascălii sălăjeni sunt reticenţi în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai puţin de jumătate dintre cadrele didactice din judeţul Sălaj vor să se vaccineze, susţine Vasile Bulgărean, inspectorul şcolar general.

"S-a făcut o primă evaluare, o primă statistică. Cadrele didactive nu au reuşit să se informeze foarte bine, dar, cu aceste sincope, totuşi, undeva la 49-50 la sută din personalul din învăţământul sălăjean au răspuns pozitiv vaccinării", a precizat Bulgărean.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj s-a numărat printre primele persoane vaccinate luni, 18 ianuarie, la Centrul de Vaccinare nr. 1 de la Zalău.

"Mă simt foarte bine, iar multe din miturile aduse în spaţiul public cu ajutorul reţelelor de socializare au fost anulate pentru mine. Fac un apel la colegii mei profesori, să vină cu mare încredere la centrele de vaccinare şi să se imunizeze. În acest fel, le oferim elevilor şi părinţilor un sentiment de siguranţă, pentru că în sălile de clasă, elevii vor găsi oameni vaccinaţi şi se vor putea întoarce acasă fără grija că profesorul aduce virusul în sala de clasă", a declarat Vasile Bulgărean la scurt timp după ce i-a fost administrat vaccinul. Acesta s-a arărat încrezător că în luna următoare, procentul cadrelor didactice care vor dori să se imunizeze va creşte.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările