Violator de 70 de ani judecat după ce victima a murit de bătrâneţe. Femeia a aşteptat doi ani ca făptaşul indicat de probele ADN să fie tras la răspundere

Violator de 70 de ani judecat după ce victima a murit de bătrâneţe. Femeia a aşteptat doi ani ca făptaşul indicat de probele ADN să fie tras la răspundere

Suspectul este un cioban înstărit din suburbia oraşului Negreşti

O bătrână de 80 ani dintr-o suburbie a oraşului vasluian Negreşti, victima unui viol în anul 2013, a murit înainte ca bărbatul de 70 de ani care a batjocorit-o să fie tras la răspundere, după ce Poliţia, timp de un an de zile, nu a avut bani pentru a achita expertiza ADN care indica autorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 70 ani, din localitatea vasluiană Căzăneşti (suburbia oraşului Negreşti) a fost trimis marţi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub acuzaţia de viol, faptă comisă în luna noiembrie 2013. Victima sa, o femeie de 80 de ani, a murit pe 8 iunie, anul curent. Rudele spun că bătrâna ar fi murit „de necaz“, pentru că nimeni nu a crezut-o că ar fi fost batjocorită de unui dintre cei mai gospodari oameni din sat, un cioban înstărit cu care, de altfel, era şi rudă prin alianţă. Bărbatul a acuzat-o pe bătrână şi pe fiica acesteia că vor să îl stoarcă de bani.

„Mama a murit de inimă rea şi cu ruşinea că un sat întreg nu a crezut-o că a fost violată, pentru că poliţiştii mai degrabă l-au crezut pe făptaş, decât pe ea“, povesteşte fiica victimei, educatoare la grădiniţa din sat.

În noiembrie 2013, bătrâna care avea atunci 80 de ani se afla singură în gopodărie când, în toiul zilei, a intrat peste ea în curte Constantin Ciocan, pe atunci în vârstă de 68 ani. Pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, bărbatul a lovit-o, iar apoi a batjocorit-o. Bătrâna a avut nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale. Deşi certificatul medico-legal indica faptul că a fost victima unei infracţiuni sexuale, iar victima a şi indicat făptaşul, poliţiştii au manifestat prudenţă faţă de reclamaţia bătrânei.

„Vreau ca justiţia să-şi facă treaba“

„Suspectul a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu bătrâna, a declarat atunci că aceasta l-ar fi reclamat pe el pentru că ar dori o sumă de bani. În acest context, în cauză s-a dispus o expertiză judiciară genetică. Acesta a fost şi motivul pentru care ancheta a durat mai mult. În baza rezultatelor, coroborate cu celelalte probe, bărbatul de 70 ani a fost pus sub învinuire, procurorii dispunând trimiterea sa în judecată“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Deşi anchetatorilor suspectul le-a declarat că nici măcar nu a intrat în curtea femeii de 80 de ani, rezultatele ADN au confirmat că probele biologice recoltate de pe hainele bătrânei provin de la el. „Ştim de rezultatele ADN de anul trecut, însă raportul a fost comunicat abia anul acesta la Poliţie, pentru că nu au avut bani să plătească expertiza, aşa ni s-a comunicat. Mama s-a bucurat când a aflat de rezultat, însă, când a văzut că lunile trec şi nu se mai întâmplă nimic, a crezut că nu i se va mai face dreptate vreodată. Între timp, mama a intrat în mormânt fără să ştie ce se va întâmpla cu individul care a batjocorit-o, care ne-a râs în faţă, că de fapt noi vrem bani şi îl denigrăm, că vreau să îmi iau maşină cu bani de la el. Eu nu vreau nici maşină, nici bani, nu vreau decât ca justiţia să-şi facă treaba, iar cei ca el să plătească. Mama a murit necăjită că nimeni nu a crezut-o“, a completat fiica victimei (foto jos).

„Eu ştiu pe cine am în casă“

Constantin Ciocan, bătrânul de 70 ani, trimis în judecată pentru viol, îşi susţine în continuare nevinovăţia şi o acuză pe fiica bătrânei că ar vrea să îl lase fără oi. Cunoscut ca un om gospodar, bărbatul nu şi-a pierdut credibilitatea nici în faţa soţiei, nici în faţa consătenilor. Oamenii sunt convinşi că bătrâna a fost violată de altcineva iar „treaba cu ADN-ul e ceva necurat“.

„Eu ştiu pe cine am lângă mine şi nu îl cred în stare de aşa ceva. A lucrat la Filatura la Negreşti ani de zile, numai printre femei, şi nu a făcut nimănui nimic şi acum la bătrâneţe să se apuce de aşa ceva? Nu cred asta“, spune, convinsă, soţia lui Constantin Ciocan.

„La vârsta mea mai pot eu viola?“

Vecinii îi iau şi ei apărarea, spunând că de fapt victima obişnuia să mai consume alcool şi probabil nu a ţinut minte cine a intrat peste ea în casă în ziua violului. La fel susţine şi Constantin Ciocan. „Eu nu am intrat la ea în casă, cine ştie cine a fost şi m-a băgat pe mine. Când a venit ADN-ul, m-au chemat la poliţie şi m-au întrebat dacă am băieţi sau nepoţi, poate au fost ei. Nu ştiu de ce au ieşit analizele aşa, dar eu nu am violat pe nimeni. La vârsta mea mai pot eu viola?“, încearcă să se disculpe Constantin Ciocan.

Victima a murit pe 8 iunie, chiar în poarta preotului din sat, în timp ce se întorcea de la magazinul din sat spre casă. „De bătrâneţe“ şi nu din cauza violului, susţin poliţiştii. „Nu l-aş fi crezut în stare pe omul acesta de aşa ceva, dar ştiţi cum e, aparanţele mai înşală uneori. Bătrâna mi-a povestit cum a intrat peste ea în casă, în timp ce ea frământa un aluat, şi i-a făcut în fel şi chip, i-a pus ligheanul în cap, că îi era ruşine să mai spună“, povesteşte gestionarul din sat, ultimul care a văzut-o în viaţă pe bătrână.

Mai puteţi citi:

 Victima de la Vaslui, „violată a doua oară” de către comunitate. Cad primele capete în urma anchetei care-i vizează pe magistraţi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările