Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, bătut la alegerile parlamentare de un fermier

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, bătut la alegerile parlamentare de un fermier

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, nu a obţinut decât 23,14% din voturi FOTO: adevarul

Unul dintre cei mai marcanţi oameni politici din România, vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, nu a reuşit să prindă un post în Parlamentul României, la alegerile din 9 decembrie, el fiind învins fără drept de apel de candidatul USL, Toader Dima, care a obţinut de aproape trei ori mai multe voturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Boureanu nu a putut strânge decât 4.983 de voturi de la cetăţenii din Colegiul numărul 6 Vaslui al Camerei Deputaţilor, obţinând un rpocent de 23,14%, fţă de 13.403 voturi cât a reuşit să strângă principalul său contracandidat, Toader Dima, care s-a putut lăuda că a închis acest colegiu cu 62, 23 de procente.

În vârstă de 61 de ani, Toader Dima se poate spune că este unul dintre cei mai noi politicieni din judeţul Vaslui. Convins cu greu de liderii USL să intre în rândul alianţei, Dima a acceptat şi a fost propulsat de conducerea Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat  în bătălia la alegerile parlamentare.

                                                                      Toader Dima FOTO: vrn.ro

Cu toate că foarte puţină lume îi dădea şanse în faţa lui Cristian Boureanu, se pare că notorietatea lui Dima în zona Huşului, colegiul unde a candidat, a fost atuul acestuia. El este foarte iubit de populaţia din acea zonă, după ce a reuşit să tranforme într-o afacere de succes un fost CAP, pe care l-a transformat într-o asociaţie agricolă performantă. 

Are în arendă peste 4.000 de hectare de teren agricol, creşte şi animale şi este apreciat de mai toată lumea, după ce a reuşit să dea câteva zeci de locuri de muncă. 

citeste totul despre: