Ce face supărarea din om: un vasluian dă în judecată toate instituţiile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Damian susţine că are suficiente dovezi FOTO:odv.ro
Vasile Damian susţine că are suficiente dovezi FOTO:odv.ro

Supărat din cale afară de „golăniile“ care se fac în mai toate instituţiile statului, un bărbat din localitatea vasluiană Deleni s-a hotărât să cheme în faţa instanţei pe toţi „cei responsabili“, de la conducerea Primăriei de care aparţine până la Guvern.

De mai mulţi ani, Vasile Damian din satul Deleni se luptă să demonstreze că pe plan local se fac „falsuri în documente, uz de fals în formă continuată, delapidare de fonduri din bani publici, complicitate la furt din banii publici“. 

Este convins de ceea ce declară, spune că poate demonstra, s-a adresat tuturor autorităţilor pe care le-a considerat competente şi a sfârşit prin a fi încredinţat că toate sunt mână în mână şi coordonate politic să acopere furturile şi falsurile. 

Militar de carieră, Damian spune că se va lupta până la capăt pentru a demasca şi eradica ceea ce consideră a fi corupţia instituţionalizată care se întinde de la primăriile locale până la autorităţile centrale.  În ultimul demers legal, o adresă pe care o va înainta Tribunalului Iaşi, cheamă la bară o listă întreagă de instituţii: Primăria Vaslui, Prefectura Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Camera de Conturi Vaslui, Inspectoratul de Stat în Construcţii Vaslui, Direcţia Regională în Construcţii Nord-Est şi Ministerul Dezvoltării Regionale, relatează odv.ro. 

Ilegalităţile pe care le-a constat şi nemulţumirile sale legate de nerespectarea legii pleacă de la modul în care se organizau şedinţele consiliului local pe vremea în care consilier.  „Cum se desfăşoară şedinţele Consiliului Local fără a fi puse la dispoziţia consilierilor documentele necesare. Întâi se vota apoi se completau documentele din dosar. În acest fel se dădea un cec în alb primarului“, motivează Damian în plângerea către tribunal.  

Acesta mai acuză falsuri şi fraude la proiectul „Aducţiune de apă, poduri şi podeţe“ din comuna Deleni şi spune că aceleaşi tipuri de ilegalităţi se petrec în toate comunele unde se implementează astfel de proiecte. 

„Să nu vezi în comună măcar o cişmea stradală din cele 57? Să nu vezi un hidrant din cele 34? Să vezi în documente că s-au plătit peste 16.000 m de conductă, dar în pământ sunt numai 9.000 m, cum poţi afirma că lucrarea este executată în proporţie de 90%? Nouă podeţe lipsă din 30 înseamnă 90%“, mai spune bărbatul.

După adrese trimise tuturor autorităţilor judeţene, de la Inspectoratul de Poliţie la Curtea de Conturi, Prefectură şi Consiliul Judeţean, Damian a ajuns la scrisori deschise adresate primului-ministru şi preşedintelui ţării. 

Până se va demonstra dacă are sau nu dreptate, Vasile Damian şi-a făcut deja destui adversari în comună, care nu îi apreciază câtuşi de puţin consecvenţa. 

Citeşte şi:

Primar din Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fost primar din Vaslui, dat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru recuperarea unui prejudiciu de câteva sute de milioane de lei vechi

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite