Prim-procurorul Parchetului Bârlad, la final de mandat. CSM a scos postul la concurs

Prim-procurorul Parchetului Bârlad, la final de mandat. CSM a scos postul la concurs

Procurorul Wili Brojban FOTO Sabina Ghiorghe

Wili Mircea Borjban, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, va ceda funcţia după două mandate depline şi un an de interimat.

Concursul de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi se va finaliza pe 24 iunie.

S-a înscris la concurs un singur candidat, actualul procuror adjunct al Parchetului Bârlad, Alina Mihaela Tilică.

Wili Mircea Brojban (52 ani) este prim-procuror la Bârlad din 2008, în urma unui concurs, şi a îndeplinit două mandate. Anterior a fost procuror adjunct la Bârlad timp de un mandat: "Mandatul meu a expirat pe 30 ianuarie 2014 şi de atunci ocup funcţia prin delegaţie de la CSM. La începutul primului mandat eram doar trei-patru procurori, eram prim-procuror numai cu numele. Eu marcam, eu dam cu capul, cum se zice".

Schimbările au fost numeroase în cei şapte ani cât a fost prim-procuror Wili Brojban. Parchetul Bârlad a preluat în 2011 activitatea Parchetului Murgeni, când a fost desfiinţată Judecătoria Murgeni, a intrat în vigoare noul Cod penal şi noul Cod de procedură penală, s-a schimbat masiv întreg personalul etc.

La ora actuală, la Parchetul Bârlad sunt 10 procurori, schema completă fiind de 12.

"Nu ştiu dacă voi da concurs pentru ocuparea postului de procuror adjunct", a precizat magistratul pentru "Adevărul".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: