La şase ani de la dispariţia misterioasă a adolescentei care avea o relaţie amoroasă cu un medic, scafandrii o vor căuta într-un baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de şase ani de la dispariţia în condiţii suspecte a unei eleve din Bârlad, despre care s-a suspectat că a fost ucisă, anchetatorii se pregătesc să efectueze căutări într-un baraj.

Părinţii Adrianei Motaş, adolescenta dispărută fără urmă pe 5 martie 2013 au fost anunţaţi de către anchetatori că o echipă de scanfandri va face căutări în barajul de la Fichiteşti, în apropiere de Podu Turcului (Bacău).

Deşi recomandarea de a efectua aceste căutări a fost făcută încă din anul 2016 de către judecătorii care au dispus refacerea anchetei, familiei Motaş i s-a comunicat până acum că nu există fonduri pentru aducerea scafandrilor.

Adriana Motaş era elevă în clasa a X-a a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad în 2016, când a dispărut în timpul unei pauze. A fost luată cu maşina din faţa şcolii de un cunoscut chirurg din oraş. Medicul avea de mai multe luni o relaţie extraconjugală cu minora care i-a fost pacientă.

Medicul Octavian Marcu, chirurg în cadrul spitalului din Bârlad, a ajuns în cercul suspecţilor, după ce a dat declaraţii contradictorii în acest caz şi a picat testarea poligraf. Cu toate acestea, la un an după declanşarea anchetei, procurorii din Vaslui au dispus clasarea  cauzei, invocând că există indicii că fata trăieşte. Principala dovadă: un sms trimis prietenului adolescentei, în numele acesteia, în care afirma că a plecat la Bucureşti. Cartela de pe care s-a trimis sms-ul a fost folosită o singură dată, doar pentru expedierea respectivului mesaj, iar verificările au arătat că mesajul fusese expediat din Bârlad, şi nu din Capitală, aşa cum indica expeditorul.

Judecătorii au admis plângerea părinţilor şi au dispus refacerea anchetei. Din 2016 şi până în prezent, în dosar nu s-a mai făcut niciun pas. Părinţii adolescentei au solicitat zeci de audienţe şi au înaintat numeroase memorii unităţilor de parchet superioare. Însă fără succes.

În prezent, dosarul se află sub coordonarea prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care, de doi ani de când are dosarul în lucru, îi asigură pe părinţi că fiica lor trăieşte. Fără a prezenta vreo dovadă în acest sens.

„Mi-a spus că e în Italia, că trebuie să mai avem răbdare o lună-două, că totul depinde de poliţia de acolo, pentru că «ea nu stă într-un loc, se mută de colo-colo». Şi-apoi a zis că «fetei i-ar fi şi ruşine, cred, să mai vină acum acasă». Simt că e bătaie de joc”, mărturiseşte Elena Motaş, mama fetei dispărute.

Adriana Motaş este dată în urmărire prin Interpol, iar până în prezent nicio autoritatea străină nu a anunţat găsirea ei.


 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite