FOTO Gala sportului vasluian 2014: campioanele mondiale la handbal Lorena Ostase şi Sonia Vasiliu, sportivele anului

FOTO Gala sportului vasluian 2014: campioanele
mondiale la handbal Lorena Ostase şi Sonia Vasiliu, sportivele anului

Campioanele mondiale Lorena Ostase şi Sonia Vasiliu au fost desemnate cele mai bune sportive din Vaslui

Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vaslui a premiat cei mai buni sportivi vasluieni care s-au remarcat în competiţiile desfăşurate de-a lungul anului 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşa cum s-a anticipat, titlul de sportivul anului a fost împărţit de cele două handbaliste care în acest an au devenit campioane mondiale cu echipa naţională a României la Under 18. Este vorba despre Lorena Ostase şi Sonia Vasiliu, cele două fiind pregătite de profesorul Costică Crăciun, de la LPS Vaslui.
Pe locul 2 s-a situat Maria Ifteni, de la LPS Vaslui, multiplă campioană naţională şi balcanică. Ea mai are un loc 9 la Jocurile Olimpice pentru Tineret şi locul 12 la Campionatul Mondial de juniori. Cele două atlete sunt pregătite de profesoara Viorica Pintilie.
Pe locul trei s-a clasat Diana Bogos, de la LPS Vaslui, Sportiva este campioană balcanică şi campioană naţională la atletism.
Locul 4 a aparţinut atletei Mihaela Petrea, de la CSS B=rlad, campioană balcanică şi vicecampioană naţională la junioare.
Pe locul 5 s-a clasat Iasmina Mocanu, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, multiplă campioană naţională la junioare II la atletism. Ea este pregătită de profesoara Doina Creţu.
Poziţia a şasea a fost ocupată de Oana Baran, vicecampioană naţională la aruncarea ciocanului, senioare. Cei trei sunt pregătiţi de profesorul Laurenţiu Maxim, de la CS „Viitorul” Vaslui.
Locul 7 a fost ocupat de un aruncător. Este vorba despre Bogdan Pădure, campion la tineret.
Pe locul 8 s-a situat aruncătoarea Simona Ciubotaru, de la CS „Viitorul”, cu două medalii de bronz la Campionatele Naţionale de tineret şi junioare I. Locul 9 aparţine lui Victor Ioniţă, de la CS „Viitorul” Vaslui, care a obţinut un titlul de campion naţionale la aruncare ciocanului, în proba rezervată juniorilor II. Locul 10 s-au clasat nu mai puţin de patru sportivi. Este vorba despre atleta Elena Sima, Andrei Porgras, de la versiunea olimpică a taekwondo, gimnasta Daniela Trică şi luptătorul Ionuţ Lascăr Rotaru.

Laureaţii sporturilor neolimpice

La sporturile neolimpice, pe locul zece s-au clasat Alexandru Coroi, de la CS „Liga de Est”, campion naţional la taekwondo, George Badac, de la CS „Alone Tiger”, campion balcanic la ju jitsu, şi Alexandru Filip, de la CS „Sulsa”, campion naţional la taekwondo. Locul 9 a apaţinut lui Ştefan Frăţian, de la CS „Liga de Est”, campion naţional la taekwondo. Pe locul 8 s-a situat un alt sportiv de la Liga de Est, campion naţional la taekwondo, Alin Zaharia. Pe poziţia a şaptea s-a clasat Cristian Teacă, multiplu campion naţional la taekwondo. Locul şase a fost atribuit lui Mircea Hondru, de la CS „Liga de Est”, iar pe locul cinci s-a situat Cătălin Nistoroschi, de la Palatul Copiilor, campion naţional la automodele.
Locul patru a fost împărţit de patru sportivi. Este vorba despre Gabriel Rupanu, Iulian Cucoş, Cristi Chirica şi Andrei Toader, toţi de la CSS BÂrlad, componenţi ai lotului naţional de rugby, Under 18, care a obţinut medalia de bronz la Campionatul European.
Podiumul a fost început de Georgian Manea, de la CS” Liga de Est”, multiplu campion naţional la taekwondo. Locul doi a aparţinut Andrei Gheţeu, vicecampioană europeană şi campioană naţională la taekwondo, iar titlul de sportivul anului i-a fost atribuit lui Marcel Miron, care în acest an a obţinut două titluri de campion european la taekwondo, ajungând la impresionanta cifră de 13 titluri europene în toată cariera.
DST Vaslui a avut în vedere şi atribuirea unor premii de excelenţă unor oameni care au contribuit la dezvoltarea sportului vasluian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: