Familie de traficanţi de etnobotanice din Bârlad, săltată din casă de procurorii DIICOT. Copii de 9 şi 14 ani, puşi să vândă substanţe interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Viorel Manea şi Cristina Silion din Bârlad, precum şi cei cinci copii ai lor, au închegat în ultimii doi ani un veritabil grup infracţional organizat. Pe 1 iunie au fost săltaţi  de la domiciliu de poliţişti şi procurorii DIICOT Vaslui. Patru dintre ei au fost reţinuţi urmând ca procurorii să-i trimită în instanţă cu propunerea arestării preventive şi unul a fost pus sub control judiciar.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului  Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui, au destructurat pe 1 iunie un grup infracţional organizat care a acţionat pe raza municipiului Bârlad.

Începând cu anul 2014  s-au specializat  în săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative in vigoare, fără a deţine autorizaţie.

Capul reţelei este Viorel Manea. Soţia şi cei cinci copii ai lor au făcut parte din aceeaşi reţea.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 şi până în prezent, suspecţii M. V., S. C., şi M. I. I. au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe baza relaţiilor de familie, în scopul comercializării de produse susceptibile de avea efecte psihoactive către consumatori din rândul tinerilor din municipiul Bârlad. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că grupul infracţional organizat era format  din inculpaţii  M. V., S. C, soţ şi soţie, precum şi din cei cinci copii ai acestora, dintre care trei majori  şi doi minori (de 15 şi respectiv  16 ani)", precizează procurorii DIICOT.

Cinci dintre suspecţi au distribuit şi vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în perioada 2014 – 2016, atât în mod direct, cât şi indirect, prin determinarea a patru minori, din cadrul aceleiaşi familii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani să comercializeze astfel de substanţe.

"Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul suspecţilor a fost găsit şi ridicat un plic ambalat, conţinând materie vegetală precum şi o altă cantitate de aproximativ 20 g de astfel de substanţă, despre care există suspiciuni că este susceptibilă de avea efecte psihoactive. Totodată a fost ridicată suma de 2770 lei şi 500 de euro, sumă de bani care provine din activitatea infracţională", se precizează în comunicatul de presă al DIICOT.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere privind suspecţii în cauză. Patru dintre suspecţi au fost reţinuţi urmând ca pe 2 iunie să fie prezentaţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Vaslui cu propunerea arestării preventive. Un al cincilea suspect a fost pus sub control judiciar.

Procurorii DIICOT fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite