De ce nu putem fi „fanii unei prăjituri“ şi nu există „rujuri versatile“. Zece greşeli gramaticale „grele“ explicate de lingvişti

Mijloacele mass-media, internetul, dar şi vorbirea directă oferă zilnic dovezi că mulţi români folosesc în mod greşit cuvinte şi expresii.
Tin sa-i transmit ca obiectele admiratiei mentionate in definitie sint enumerate exemplificativ, nu limitativ (hint: etc-ul ala de la sfirsit), deci putem fi si fani ai unei prajituri, daca vrem. Doamna "retrasa la pensie" are prea mult timp liber la dispozitie si o dorinta exagerata de a se baga in seama.
Raspunzi si tu tot ca sa te bagi in seama. Mai bine contribuie la completarea "listei cu desteptaciuni". Ca, oricum, ai timp destul. Dovada ca ti-l pierzi aiurea comentand ce fac altii cu folos.
Daca raspindirea unor afirmatii gresite de pe o pozitie de falsa autoritate vi se pare "cu folos" atunci imi cer scuze ca v-am importunat cu comentariul meu.
"Sunt", nu "sint". Lupul moralist.
@Marcel Panciu Inoportunat, nu importunat, cum scrieti dv.
popescu alina, ati picat la fix in capcana intinsa de mine. Era atit de simplu sa deschideti dictionarul si sa gasiti acolo verbul "a importuna", astfel ati fi evitat situatia jenanta de a "corecta" unde nu e cazul si ati fi invatat un cuvint nou. Mai cititi. Brain Storming faptul ca scriu cu "sint" si cu "i" din i reprezinta o forma de protest la adresa unor reguli adoptate de Academia Romana pe care eu si alti lingvisti de talie mondiala le consideram gresite. Daca veti avea curiozitatea sa va informati, veti vedea ca aceasta optiune este impartasita si de alte nume, publicatii si edituri prestigioase din Romania. Acelasi indemn ca si pentru d-na Popescu: mai cititi!