Copil de 10 ani maltratat de propria mamă: ars cu fierul de călcat, bătut şi tăiat cu cuţitul. Medicii au descoperit răni inclusiv pe organele genitale

Copil de 10 ani maltratat de propria mamă: ars cu fierul de călcat, bătut şi tăiat cu cuţitul. Medicii au descoperit răni inclusiv pe organele genitale

Arhivă

O femeie de 29 de ani din localitatea Trestiana, judeţul Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de rele tratamente aplicate minorului şi violenţe în familie. Aceasta este acuzată că şi-a maltratat propriul fiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, Judecătoria Bârlad urmează să stabilească dacă vor menţine măsura controlului judiciar luată împotriva mamei inculpate, judecata acesteia urmând a începe pe 12 ianuarie.

Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce băieţelul nu a mai suportat bătăile mamei şi a fugit de acasă. A fost găsit plin de vânătăi pe tot corpul în Gara Bârlad, de unde a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman”. Acolo cadrele medicale aveau să fie îngrozite de urmele agresiunilor la care a fost supus copilul, astfel că au sesizat de îndată reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui şi Poliţia. 

Dagnosticul stabilit de medici a fost: agresiune intrafamilială, policontuzionat, echimoze multiple, hematom organe genitale externe şi lombofesier, leziuni pentru care băieţelul a stat internat în spital o săptămâni. 
În urma expertizei efectuate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui, medicii legişti au constat că minorul de 10 ani prezinta leziuni traumatice de tipul plăgii tăiate, arsurii grad I, excoriaţiei şi echimozei.

”Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente cu şi/sau de obiecte contondente. Leziunea de la nivelul antebraţului stâng (arsură) s-a putut produce prin contact direct de obiect încins (posibil fier de călcat). Plaga de la nivel occipital s-a putut produce prin lovire cu obiect tăietor  (posibil cuţit). Morfologia lezională pledează pentru producerea lor în intervale de timp, sugerând episoade multiple de heteroagresiune”, au precizat medicii legişti în raportul medico-legal.

Orfan de tată, chinuit de mamă

Nicuşor, băieţelul abuzat a fost crescut de bunicii paterni din localitatea Matca, judeţul Galaţi, după ce, în 2010, tatăl său a murit.Copilul a fost dat în plasament bunicilor, reprezentanţii după ce s-a constatat că mama sa îl neglija şi nu se ocupa de educaţia sa. 

Între timp s-a căsătorit şi a născut încă un copil, a făcut demersuri pentru a-i fi redat băieţelul de 10 ani. Pe 24 martie 2017, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a decis reintegrarea copilului în familia mamei, apreciind că s-au modificicat condiţiile care au condus la instituirea măsurii de protecţie. Cazul a rămas însă sub monitorizarea Primăriei Griviţa. 

Reîntors acasă, la mamă, Nicuşor avea să trăiască un adevărat calvar, fiind umilit şi agresat de cea care i-a dat viaţă. În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, s-a constatat că femeia de 29 de ani şi-a supus copilul în mod frecvent actelor de violenţă. 

În zilele de 22 şi 23.07.2017, băieţelul a fost lovit în repetate rânduri cu o coadă de mătură şi i-a aplicat cu intenţie arsuri cu un fier de călcat fierbinte, provocându-i leziuni.

După ce abuzurile mamei au ieşit la iveală, reprezentanţii Protecţiei Copilului au instituit o nouă măsură de protecţiei, băieţelul fiind dat în grija unui asistent maternal profesionist.

citeste totul despre: