Cel mai „influent“ avocat din Vaslui a fost arestat. Noi acuzaţii, la doar câteva luni după ce a fost trimis în judecată de DNA

Cel mai „influent“ avocat din Vaslui a fost arestat. Noi acuzaţii, la doar câteva luni după ce a fost trimis în judecată de DNA

Neculai Horobeţ FOTO Adevărul

Un controversat avocat din cadrul Baroului Vaslui a fost arestat sâmbătă, 14 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă. Arestarea avocatului Neculai Horobeţ vine la doar câteva luni după trimiterea sa în judecată pentru acelaşi gen de fapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Iaşi a admis propunerea procurorilor DNA şi a dispus arestarea avocatului Neculai Horobeţ, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Avocatul, cunoscut opiniei publice pentru mai multe scandaluri în care a fost implicat în ultimii ani, este acuzat că a profitat de naivitatea unor persoane aflate în anumite situaţii juridice şi, în schimbul unor sume de bani, le-a promis că îi va ajuta să scape de probleme invocând că are ”relaţii sus-puse” în rândul unor magistraţi şi a unor inspectori ai Gărzii Financiare. După încasarea banilor, avocatul apela la diverse tertipuri pentru a-şi păcăli clienţii.

Arestarea avocatului Horobeţ vine la doar câteva luni după trimiterea în judecată într-un alt dosar instrumentat de DNA, în care este acuzat de alte cinci fapte de trafic de influenţă. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Iaşi, nefiind finalizată procedura de cameră preliminară.

În respectivul caz, potrivit DNA, în perioada iunie – iulie 2013, Neculai Horobeţ, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care şi Daniel Stănescu, inculpat şi el în dosar, suma totală de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra unor magistraţi, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui, respectiv a unor comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Judeţului Vaslui.

În cazul lui Daniel Stănescu, de la care a pretins suma de 1.700 lei şi a primit 1.250 lei, Horobeţ i-a promis că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Judeţului Vaslui şi-i va determina să finalizeze mai repede un control ce se desfăşura la o societate administrată de acesta, fără a dispune poprirea pe conturile firmei respective. 

De asemenea, Horobeţ a lăsat să se creadă că are influenţă şi asupra unui procuror şi că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluţie de scoatere de sub urmărirea penală. 

Recent avocatul Neculai Horobeţ a primit şi un ordin de restricţie, judecătorii interzicându-i ca timp de 6 luni să se mai apropie de fosta sa soţie. Femeia a solicitat în instanţă un ordin de protecţie, arătând că de mai bine de un an, după divort, avocatul continuă să o terorizeze, agresând-o şi ameninţând-o. Fosta soţia a depus la instanţă mai multe înregistrări în care avocatul era surprins cum o ameninţa cu moarte şi recunoştea că, în alte situaţii, a agresat-o.

În 2014, avocatul Horobeţ a fost vizat de o anchetă a procurorilor DIICOT Iaşi, fiind reţinut alături de liderul clanului Corduneanu şi un interlop din Constanţa. Horobeţ a fost acuzat atunci de aderare la un grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. Alături de el, au fost reţinute alte două persoane: liderul interlopilor ieşeni, Costel Corduneanu, şi Ovidiu Ranzburg, cunoscut în lumea interlopă de la malul mării. 

În octombrie 2014, Ovidiu Ranzburg, din Constanţa, monitorizat de procurori, a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere la intrarea în municipiul Vaslui. Asupra sa, poliţiştii au descoperit un pistol şi mai multe gloanţe. Constănţeanul a fost asistat la audieri de avocatul Neculai Horobeţ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: