Şapte remedii garantate pentru curăţarea organismului de toxine. Cât trebuie să dureze cu exactitate o cură de crudităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
detoxifiere

După perioada exceselor alimentare, specifică sărbătorilor, organismul are nevoie de o perioadă de ”curăţenie” generală, în care trebuie să îl ajutăm să elimine toxinele acumulate.

Pe lângă adoptarea unei diete echilibrate, din care să eliminăm grăsimile, dulciurile, băuturile carbogazoase, nutriţioniştii recomandă să ajutăm organismul să se recupereze apelând la remedii naturiste care ne redau vitalitatea şi sănătatea.

”Periodic, organismul are nevoie de detoxifiere şi mulţi dintre noi apelăm fie la curele cu legume, fructe, sucuri naturale şi supe, ceaiuri, sau diverse plante şi medicamente. Cert este că organismul are nevoie de o perioadă de repaus de la un stil de viaţă nu tocmai sănătos. De aceea, organismul trebuie ajutat să se cureţe, să se detoxifice de substanţele extrem de dăunătoare pe care le găsim în grăsimea animală, în produsele tip fast-food, junk-food, în sucurile acidulate, în consumul excesiv de alcool, de tutun, în consumul de cafea. Nu putem evita toxinele în totalitate, dar trebuie să ne ajutăm corpul să scape de ele cât mai uşor cu putinţă”, spune medicul Cătălin Luca. 

Pe lângă o dietă echilibrată, bazată în special pe legume, fructe, lactate, organismul trebuie ajutat suplimentar să elimine toxinele din organism.

Doctorul Cătălin Luca, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în medicina alternativă din România, recomandă opt simple pentru detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor şi a curelor cu crudiţăţi.  

Ceaiurile trebuie băute fără zahăr sau alte adaosuri, nici mierea, pentru a obţine un efect benefic de detoxifiere a organismului.Pentru a avea efecte benefice pentru organism, iar cura de detoxifiere să fie una de succes cura de ceaiuri sau crudităţi trebuie urmată timp de o lună de zile.

Ceaiul verde

Considerat a fi elixirul sănătăţii, ceaiul verde este un remediu naturist excelent de detoxifiere a organismului. Medicul Luca recomandă cura de detoxifiere cu ceai verde timp o lună, după care se face pauză şi se consumă trei ceşti de ceai pe zi. Ceaiul verde este cunoscut pentru conţinutul ridicat de antioxidanţi naturali care neutralizează radicalii liberi şi la reglarea nivelului de colesterol din organism.

Ceaiul din flori de salcâm

Floarea de salcâm este cunoscută pentru efectele sale calmante. Pentru o cură eficientă se recomandă ceaiul obţinut dintr-o linguriţă de flori de salcâm şi 200 ml de apă fierbinte, care se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.

Ceaiul de urzică

Urzica este recunosctă pentru proprietăţile sale beneficie pentru organism Iarna. Cum în perioada de iarnă nu poate fi găsită pentru a fi consumată în mâncare, se recomandă ceaiul de urzică, obţinut prin infuzarea plantei timp de 15 minute.

Ceaiul de busuioc

”Puţini dintre noi ştim faptul că busuiocul induce o stare fizică şi psihică foarte bună şi că această plantă conţine uleiuri esenţiale, taninuri şi vitamine care ajută la detoxifierea corpului uman. Se recomandă o cură de o lună cu ceai de busuioc.”, explică doctorul Cătălin Luca.

Sfecla roşie

Bogată în complexul de vitamina B, potasiu, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, specla roşie este o adevărate minune pentru organism.

În cura de detoxifiere a organismului se recomandă a fi consmată sub formă de suc, câte un pahar pe zi, sau în salată. Atât sucul cât şi salata de speclă roşie pot fi combinate şi cu alte legume; ţelină, morcov, măr etc. 

Varza

Murată sau în formă naturală, varza ajută şi ea la eliminarea toxinelor din organism. În plus, zeama de varză murată ajută şi la prevenirea infecţiilor respiratorii, specifice sezonului rece, şi ajută la vitaminizarea şi mineralizarea organismului. De asemenea şi sucul de varză sau salata de varză crudă ajută la detoxifierea organismului. ”Salata de varză se consumă proaspătă, iar pentru o cură de succes, se recomandă consumarea acesteia timp de minimum patru săptămâni. Sucul de varză se consumă şi el în stare proaspătă, prin stoarcerea frunzelor spălate şi tocate într-un storcător universal. Puteţi bea până la un litru de suc de varză zilnic, în cure de două luni cu pauze de o lună.”, menţionează medicul Luca.

Merele

Merele sunt un aliment ideal şi pentru curele de detoxifiere. Ele pot fi consumate în forma naturală, în salate, sau sub formă de suc.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite