Zeci de localităţi din Mehedinţi au rămas duminică fără energie electrică

Zeci de localităţi din Mehedinţi au rămas duminică fără energie electrică

FOTO ISU Drobeta

Pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, duminică, 16 decembrie, la ora 11:00, la nivelul judeţului Mehedinti s-au înregistrat o serie de deficienţe în alimentarea cu energie electrică, care  au afectat parţial mai multe localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Acestea sunt: Grozeşti, Baia de Aramă, Obârşia Cloşani, Ponoarele, Cireşu, Broşteni, Floreşti, Pestenuţa, Dubova, Bâlvăneşti, Prunişor, fiind afectate partial. Totodată, deficienţe în alimentarea cu energie electrică au afectat şi localităţile Malovăţ, Şimian, Crivina, Devesel, Batoţi, Balota, Cerneţi, Baloteşti şi Răscoleşti.

Distributie Oltenia informează că echipele operatorului sunt în permanenţă în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condiţiile meteo deosebite.

La nivelul judeţelor Mehedinţi şi Gorj, aproximativ 70 de echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în teren în vederea remedierii tuturor deficienţelor în alimentarea cu energie electrică. Deficienţele în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de crengi rupte şi copaci căzuti pe liniile electrice din afara culoarului de siguranţă al retţlei, iar greutatea zăpezii a provocat ruperea izolatoarelor şi conductoarelor electrice.

Accesul echipelor operative la reţeaua electrică din zonă se desfăşoarăa cu dificultate ca urmare a evoluţiei nefavorabile a condiţiilor meteo.

„Operatorul Distribuţie Oltenia monitorizează continuu situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională. astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat. Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecţiunilor în reţeaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile non stop pentru preluarea acestora: 0800 500 000 -  număr de telefon gratuit în orice reţea; 0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuţie Oltenia.

Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare meteorologică de Cod Galben şi Cod Portocaliu  numai pentru zona de nord-vest a judeţului. Pompierii mai spun că nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: