S-a deschis un centru pentru copiii cu autism

S-a deschis un centru pentru copiii
cu autism

Beneficiarii centrului sunt copii cu vârsta între 3 şi 7 ani

Centrul de zi pentru copilul cu autism din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi şi-a deschis porţile. În momentul de faţă în centru se află 11 copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Beneficiarii centrului sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist din Mehedinţi şi familiile lor.

„În cadrul centrului aceştia îşi vor putea petrece timpul sub supravegherea şi îndrumarea unui personal de specialitate cu experienţă. Fiecare copil înscris în centru beneficiază zilnic de activităţi educative de grup şi terapie individuală. În momentul de faţă în centru se află 11 copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist”, a precizat Dana Araciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi.
    

Investiţia a costat 2 587 948,36 lei şi s-a realizat în cadrul proiectului „Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinţi”. Acesta a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, într-un procent de 85%, bugetul naţional şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul Mehedinţi.
    

Centrul de zi funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, de luni până vineri, pe Bulevardul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989, nr. 4 din Drobeta Turnu Severin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: