Procurorii au început urmărirea penală împotriva milionarului Georgică Cornu

Procurorii au început urmărirea penală împotriva milionarului Georgică Cornu

Georgică Cornu spre sala de judecată a Tribunalului Judeţean Mehedinţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  Georgică Cornu pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Milionarul este la această oră în sala de judecată, magistraţii urmând să decidă dacă i-au împotriva acestuia măsura arestării preventive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un comunicat al Ministerului Public arată că Georgică Cornu, Nicula Marius-Petrişor, Ţunea Daniel-Moise, Guran Petru Ioan,  Sahanovschi Tudor, Onescu Minuc, Popa Ion urmează a fi prezentaţi în cursul după-amiezii de miercuri cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi.

Aceeaşi sursă precizează că faţă de Pup Matei-Marinel, Cristescu Florin, Danci Gavrilă, Teleşpan Valeriu, Herbei Marinică – Gligor, Mureşan Cornel, Olariu Cristian – Ionel, Romanescu Claudiu-Grigore, Vîrvoreanu Constantin, Andrica Cornel, Andrica  Marioara, Iordache Adrian – Daniel urmează a se lua măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din probatoriul administrat, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada 2008-2014, reprezentanţii a 88 de societăţi comerciale au  dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor  a unor facturi fiscale fictive în valoare de peste 22,5 milioane de euro, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 9 milioane euro.

Dosarul a fost constituit în baza sesizării Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a fost instrumentat împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi – Serviciul de investigare a criminalităţii economice, procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale beneficiind şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

La data de 10 martie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, ofiţeri şi lucrători  din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 61 de percheziţii  în locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş- Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: