Lecţie deschisă în Clubul Artelor despre „Ia românească în arta universală - Henri Matisse“

Lecţie deschisă în Clubul Artelor despre „Ia românească în arta universală - Henri Matisse“

Lecţie deschisă FOTO Alexandra Georgescu

La Clubul Artelor al Palatului Culturii "Teodor Costescu" a avut loc miercuri, 13 iunie, începând cu ora 11,00, o lecţie deschisă cu o grupă de elevi de la Liceul de Artă "I. Şt. Paulian", cu tema "Ia românească în arta universală - Henri Matisse".

Ştiri pe aceeaşi temă

Henri Matisse (1869 - 1954) este pictorul francez care a făcut celebră ia românească. Matisse desăvârşeşte în aprilie 1940 „La Blouse Roumaine“, după o muncă asiduă de 6 luni şi de un lung proces de simplicare.

“Ne apropiem de Ziua Internaţională a Iei, care va fi pe 24 iunie şi Palatul Culturii Teodor Costescu vine cu o serie de manifestări în întâmpinarea acestei zile. Astfel, astăzi, avem ca invitaţi elevii Liceului de Artă pentru a intra în fabuloasa lume picturii şi a universalităţii iei româneşti”, a precizat Daciela Rotaru, coordonatorul proiectului.

„Ne bucurăm că a fost lansată invitaţia de către Clubul Artelor al Palatului Culturii Teodor Costescu, noi avem o bună colaborare cu acest club, am participat la diferite activităţi organizate aici în decursul anului. Ne bucurăm că s-au perindat mulţi elevi, încercăm să facem nişte activităţi artistice cât mai plăcute atât pentru elevii de la Liceul I.Şt. Paulian, cât şi pentru tinerii severineni, doritori de artă”, a  spus, la rândul său, profesorul Lucian Mareşi de la Liceul de Artă „I.Şt. Paulian”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: