Consilierii locali şi administratorii de blocuri revoltaţi de măsura sistării apei reci în ajun de sărbători

Consilierii locali şi administratorii de blocuri revoltaţi de măsura sistării apei reci în ajun de sărbători

SECOM a trecut la sistarea apei reci către asociaţiile datornice FOTO Corina Macavei

Măsura luată de SECOM, furnizorul de servicii apă-canal în municipiul Drobeta Turnu Severin, de a opri apa rece la asociaţiile de proprietari restante în aceste zile, i-a revoltat pe consilierii locali, dar şi pe administratorii asociaţiilor de proprietari. În opinia unora dintre ei, sistarea acestui serviciu în pragul sărbătorilor de iarnă este un fel de „şantaj”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Să nu se înţeleagă că aş fi un susţinător al celor care nu plătesc apa, dar se petrec nedreptăţi fiindcă nu toţi sunt rău-platnici , dar din păcate din punct de vedere tehnic nu se pot face debranşările în mod parţial. Oprirea apei în ajunul sărbătorilor de Crăciun arată ca un fel de şantaj. Să facem un armistiţiu şi să promulgăm termenul de sistare a apei după sărbători”, a spus  consilierul local Dumitru Mărculescu, în şedinţa de joi a CL Turnu Severin.

„În următoarea şedinţă de Consiliu Local să vină reprezentanţii SECOM şi să ne explice de ce s-a ajuns în această situaţie”, a declarat şi Mircea Grosu, un alt consilier local.

Şi administratorii asociaţiilor de proprietari găsesc nepotrivită măsura luată de  SECOM, fiindcă de regulă în această perioadă încasările de la populaţie sunt foarte slabe, dat fiind faptul că oamenii îşi cheltuiesc banii pe cumpărăturile de sărbători.

„Momentul ales de SECOM nu este deloc unul bine ales şi nu numai pentru că sărbătoriile prespun a trăi bucurii, dar şi pentru faptul că cele mai puţine încasări la asociaţiile de locatari sunt în ajunul sărbătorilor pentru că nu au oamenii o potenţă financiară ca să poată să cheltuiască pentru zilele de sărbătoare, unii abia euşesc să le traverseze, şi să mai şi plătească regia. Deci este foarte nepotrivită măsura în preajma sărbătorilor, de aceea fac un apel ca măsura să fie suspendată”, a spus la rândul său, Dumitru Mareşi, administratorul asociaţiei nr. 18 din Drobeta Turnu Severin, prezent la şedinţa de joi a consilierilor locali.

Executivul Primăriei a declarat că s-a sesizat despre acţiunile de sistare a apei declanşate de SECOM, unitate aflată în subordinea Primăriei, şi că va încerca să motiveze furnizorul să dea drumul la apă.

De la începutul acestei săptămâni, SECOM a început să oprească furnizarea apei reci la asociaţiile de proprietari cu datorii mai vechi de patru luni, pe lista neagră fiind 49 de asociaţii care ar datora 9.153.000 de lei.

Citeşte şi:

SECOM trece la întreruperea apei reci la abonaţii datornici în prag de sărbători

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările