Budinca de pâine neagră, un desert delicios şi uşor de preparat

Budinca de pâine neagră, un desert delicios şi uşor de preparat

Budincă de pâine FOTO Gourmandelle

Această reţetă de budincă din pâine neagră este delicioasă şi se prepară rapid, din ingrediente ieftine. Reţeta se găseşte în celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 200 g pâine neagră, 1 pahar mare vin alb, 2 linguri lichior (de cafea sau de vanilie) sau rom, 150 g unt, 6 ouă, 150 g zahăr pudră, un pumn stafide, un pumn migdale, pesmet.

Mod de preparare:

Se pune într-un castron pâinea neagră uscată, sfărâmată mărunt şi fără coajă, cu vinul alb şi lichiorul sau romul. După ce s-a muiat, se freacă bine până devine ca o pastă.

Separat se freacă untul cu gălbenuşurile, zahărul pudră şi jumătate baton de vanilie. Se amestecă uşor, încetul cu încetul, cu pâinea muiată, adăugând stafidele, migdalele tăiate mărunt şi la urmă albuşurile spumă.

Se coace budinca trei sferturi de oră la cuptor într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin sau de vanilie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: