Un centru de zi pentru persoanele vârstnice va funcţiona pe faleza municipiului Tulcea

Un centru de zi pentru persoanele vârstnice va funcţiona pe faleza municipiului Tulcea

Activităţi pentru pensionarii tulceni, la centrul de zi de pe strada Gării FOTO Arhivă Adevărul

Acesta îşi va avea sediul în actualul spaţiu al clubului pensionarilor din Tulcea (pe strada Gării, numărul 32, bloc 16, la parter). Spaţiul de 78,2 metri pătraţi a fost predat Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul administraţiei locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) intenţionează ca aici să realizeze un centru de zi pentru persoanele vârstnice. În acest sens, a încheiat un acord de parteneriat cu cei de la Clubul Pensionarilor „Sfatul Bătrânilor“ (preşedinte. Prof. Mihai Albotă) care îşi are la momentul de faţă sediul în acest imobil. În şedinţa ordinară, consilierii au votat şi darea în administrarea DAPS a spaţiului respectiv.

„Activităţile desfăşurate într-un centru de zi pentru persoane vârstnice, lectura, jocuri de societate, socializarea cu alte persoane de vârsta a treia sau cu cei mai tineri poate îmbunătăţi starea de sănătate, diminuează sentimentul de singurătate  precum şi sentimentul de inutilitate. Un astfel de centru poate reda vârstnicilor încrederea în forţele proprii“, menţionează directorul economic Alina Muhuleţ în raportul anexat proiectului de hotărâre.

În baza acordului de parteneriat, DAPS se obligă să asigure consiliere psihologică pentru vârstnicii care vor veni la acest centru de zi. De asemenea, asistenţii sociali vor organiza activităţi culturale, de artă culinară, artizanat, meşteşuguri, vor ajuta persoanele în vârstă să se implice în activităţi de voluntariat şi vor promova participarea activă a bătrânilor la viaţa socială.

Activităţile se vor desfăşura zilnic, în baza unui program de funcţionare al clubului, care poate fi modificat în cadrul unor activităţi arobate de primarul municipiului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările