Tulcea: „Tu ce vrei să te faci când o să fii mare“?

Tulcea: „Tu ce vrei să te faci când o să fii mare“?

Afişul proiectului

Centrul EUdivers a fost ieri la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Tulcea, unde a avut loc prima acţiune de orientare şi consiliere profesională din acest proiect. Angajaţi ai instituţiilor publice s-au dus la elevii de liceu pentru a discuta despre viitoarele cariere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima etapă a proiectului „zero lei” a avut loc în luna septembrie 2010 , când au fost aplicate chestionare unui număr de 300 de elevi de la cele două unităţi de învăţământ, pentru a se stabili un clasament al meseriilor de interes pentru tânăra generaţie. În urma centralizării rezultatelor, s-a alcătuit pentru fiecare unitate de învăţământ o listă cu 20 de meserii, care au întrunit cele mai multe voturi.
Persoane „resursă“
Ţinând cont de opţiunile exprimate de liceenii de la Colegiul Tehnic Henri Coandă, la acţiunea din data de 23 martie au fost invitate 13 persoane resursă, provenind din mai multe domenii de activitate (din instituţiile publice ale judeţului).
„Pentru a facilita contactul cu tinerii, prezentările s-au realizat în cadrul unor  discuţii libere, pe ateliere, în cadrul cărora o parte dintre persoanele resursă au folosit pentru exemplificare  şi tehnica din dotare“, spune Andrei Luchici, din cadrul EUdivers.
Proiectul va continua săptămâna viitoare, cu o nouă întâlnire, organizată pe data de 30 martie 2011 la Liceul Teoretic Grigore Moisil.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările