Primăvara a colorat nordul Dobrogei. Imagini de vis din cei mai vechi munţi din România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munţii Măcin FOTO Turism Măcin
Munţii Măcin FOTO Turism Măcin

Călătorii pot porni la drum în Munţii Măcin, unde primăvara a izbucnit. Printre frunzele veştede şi-au făcut apariţia timid florile de primăvară, iar copacii au înmugurit.

GALERIE FOTO


Pământul încă îngheţat de după iarna grea s-a colorat cu flori de primăvară: brânduşe, toporaşi, dediţei şi viorele. Iubitorii de natură pot pleca în drumeţie în cei mai vechi munţi ai Dobrogei pentru a admira peisajele de basm. 

Sunt 10 trasee pe care drumeţii se pot aventura în Munţii Măcinului: Valea Jijilei, Culmea Pricopanului, Vârful Crapcea, Cozluk, Dealul cu drum, Ţuţuiatu, Valea vinului, Poveştile Măcinului, Turism ecvestru, Cicloturism. Traseele sunt marcate de administraţia parcului şi pot fi străbătute cu ghizi sau cu însoţitori care cunosc bine locul. 

Situaţi în judeţul Tulcea, între Valea Dunării, Valea Luncaviţei şi Cerna-Horia, Munţii Măcinului reprezintă vestigii ale Lanţului Hercinic - cea mai veche formaţiune muntoasă din România. 

În Măcin poţi admira Sfinxul din Dobrogea şi roci vechi de sute de milioane de ani, mult mai vechi decât primii dinozauri pe Pământ.

Acest paradis al biodiversităţii adună: 181 specii de păsări, dintre care 37 sunt strict protejate la nivel internaţional, fiind menţionate în Directiva Habitate şi Convenţia de la Berna;  47 de specii de mamifere;  1436 specii de insecte identificate, cu peste 900 de specii de fluturi; 11 specii de reptile; 7 specii de amfibieni.

GALERIE FOTO 

Vă mai recomandăm:

Poveştile Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Locul unde au iubit şi au murit prinţese şi pescari, piraţi şi amirali

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea


Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata
 

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite