Portul şi faleza din Tulcea vor fi modernizate cu 40 de milioane de euro

Portul şi faleza din Tulcea vor fi modernizate cu 40 de milioane de euro

Faleza  Tulcea  FOTO: Adevărul

Consiliul Judeţean Tulcea a emis ordinul de începere al lucrărilor. Proiectul urmează să fie finalizat în doi ani şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 13 iulie, Consiliul Judeţean Tulcea a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea.

Proiectul are o valoare de 40 de milioane de euro şi presupune aducerea la standarde moderne a portului şi falezei municipiului, inclusiv un mix de cheu vertical (preponderent) şi a unui cheu pereat, dar şi modernizarea platformei portului (falezei), care să fie o zonă agreabilă de promenadă.

Conform oficialilor, investiţia poate fi finalizată într-un termen de doi ani şi jumătate.

„Suplimentar modernizării portului, se va asigura o reţea modernă de energie electrică, alimentarea cu apă, dar şi un sistem de preluare a apelor pluviale  pentru navele care acostează în port. În plus, discutăm şi despre un drum de acces către platformă“, spune Mircea Mihai Georgescu, director departament hidro în cadrul firmei Consitrans SRL (proiectant).

Lucrările vor fi executate de compania Max Boegl Romania SRL. „Se va începe decopertarea pavajului existent şi apoi vom începe lucrările la cheul vertical“, explică Victor-Mircea Donos, director tehnic al firmei.


Citeşte şi:

Faleza Tulcea va fi modernizată. Cheul şi portul intră în reabilitare, iar două cetăţi ale Dobrogei sunt pe lista de finanţare

VIDEO Accident naval pe Dunăre. Un cargou a intrat în plin în zona falezei Tulcea 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: