Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Delta Dunării

Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Delta Dunării

Păsările sunt atrase de condiţiile prielnice, diversitatea habitatelor şi ecosistemelor, abundenţa şi varietatea hranei. SURSA: Facebook ARBDD

Peste 100 de păsări flamingo au fost observate, miercuri, în Delta Dunării, 49 dintre acestea se află în zona protejată Sarături Murighiol, iar 60 au fost văzute pe lacul Tuzla, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Penajul acestor magnifice păsări îşi schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanţe diferite de roz în funcţie de locaţie şi de hrana disponibilă în zonă. 

Păsările se află în migraţie şi în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puţin adânci. 

Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinţi”, explică reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe pagina de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările