GALERII FOTO O şansă pentru fauna din Delta Dunării: Salvarea păsărilor din Grindul Lupilor

GALERII FOTO O şansă pentru fauna din Delta Dunării: Salvarea păsărilor din Grindul Lupilor

Păsările din deltă sunt în pericol din cauza temperaturilor scăzute

Temperaturile scăzute pun în pericol păsările sălbatice din Rezervaţia Biosferei Dunării. După ce apele au îngheţat, fără nicio şansă de a-şi mai procura mâncare, cele mai frumoase păsări care iernează în Delta Dunării ar putea să îşi piardă viaţa. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile au cerut public sprijinul iubitorilor de natură pentru salvarea acestor specii.

În perioada îngheţului şi a iernilor grele, unele specii din fauna Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) care iernează aici întâmpină o serie de probleme, în principal de procurare a hranei, fapt pentru care sunt necesare unele acţiuni de hrănire suplimentară.  Speciile care iernează în Delta Dunării sunt adaptate la iernile din această zonă şi de-a lungul timpului nu au fost semnalate mortalităţi în masă din cauza îngheţului şi a lipsei hranei.

Click pe poze pentru a vedea maulte imagini cu păsările din zona Grindul Lupilor! (foto: Dan Bandacu)

La finalul săptămânii trecute, conducerea ARBDD a solicitat implicarea societăţii civile pentru procurarea hranei necesare pentru păsările din deltă. În primele zile ale acestei săptămâni, un mare iubitor al Deltei Dunării, Gheoorghe Grosu, a donat furajele necesare pentru o parte din păsările din deltă.
Agenţii ecologi din districtul Mihai Viteazu s-au dus în zona Grindul Lupilor (lacul Goloviţa), acolo unde au împărştiat furajele donate.

Click pe poze pentru fotogalerie! (foto: Dan Bandacu)

„În perioadele de iarnă grea, când bălţile şi canalele sunt îngheţate, speciile de păsări se concentrează în zonele de pe coasta litorală a Mării Negre, pe braţele Dunării care nu sunt acoperite de sloiuri şi braţele vechi ale Dunării care nu sunt îngheţate. Speciile de mamifere sunt cantonate în această perioadă în zonele înalte din Delta Dunării, pe grindurile fluviale sau maritime şi în zona pădurilor Letea şi Caraorman“, spune Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: