Din închisoare în sala de examen: O tânără condamnată susține bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără condamnată la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie susține acum examenul de bacalaureat, proba la biologie. Fata a primit calificativul „avansat“ la limba română.

Adriana Micu Manole (20 de ani) din Babadag a intrat în febra examenelor. Ea a fost transferată de la Penitenciarul Târgşor la Penitenciarul Tulcea, pentru a participa la sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat. Pentru participarea la prima sesiune a Bacalaureatului 2011, persoana în cauză a decis să nu se înscrie datorită cercetării penale în care era implicată.  
Persoana privată de libertate a susţinut faza orală a bacalaureatului la limba română şi limba modernă – engleză, în cadrul Liceului “Brad Segal” din Tulcea, obţinând calificative foarte bune, respectiv “avansat”, iar pentru competenţele digitale – informatică, aşteptând rezultatele cu atitudine optimistă.
La Liceul “Dimitrie Cantemir” din Babadag, a susţinut probele scrise la limba română şi matematică, iar acum va participa la ultima probă, biologie.
„Profesorii liceului pe care l-a absolvit au declarat că apreciază persoana privată de libertate ca fiind un elev foarte bun şi premiant. Înaintea comiterii infracţiunii pentru care a ajuns în detenţie, avea în perspectivă să urmeze cursuri postliceale în asistenţă medicală, continuate de facultatea de medicină“, spune Iulia Mocanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.
Anterior, fata a fost implicată în olimpiade de matematică în fazele locală şi judeţeană şi a participat la diverse activităţi în interiorul şcolii, fiind colaborator al revistei liceului. De asemenea, a fost implicată în activităţi extracurriculare, fiind membru al Ansamblului de dansuri populare „Sălcioara” din Babadag, participând la mai multe concursuri de dansuri ruseşti, ţigăneşti şi moderne în Bulgaria şi România.
Realizând gravitatea influenţei faptei sale antisociale, persoana privată de libertate avea reţineri în a continua planurile iniţiale.  Cu sprijinul lucrătorilor din cadrul serviciului de educaţie şi asistenţă psihosocială din penitenciar a conştientizat importanţa finalizării cursurilor şcolare, precum şi faptul că pregătirea pentru reintegrarea în societate este în măsură să prevină comportamentele deviante şi comiterea unor noi fapte antisociale.
În perioada detenţiei a citit multe cărţi din biblioteca penitenciarului şi s-a implicat în diverse activităţi socio-culturale.
„Am fost atrasă de cariera de poliţist, dorind să reîncep un nou viitor în care să mă dedic corectitudinii şi îndreptării propriilor naivităţi, iar această perioadă doresc să nu-mi schimbe niciodată planurile pe care le-am avut pentru viitor şi să nu mai dezamăgesc pe nimeni“, spune tânăra, citată de purtătorul de cuvânt al instituției.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite