Care este stadiul lucrărilor la pontonul scufundat de la Mahmudia. Nava va fi golită de apă şi va fi urcată pe doc

Care este stadiul lucrărilor la pontonul scufundat de la Mahmudia. Nava va fi golită de apă şi va fi urcată pe doc

Pontonul scufundat FOTO martor

În ziua de joi, 28 octombrie 2021, au început lucrările de repunere pe linia de plutire a pontonului de la Tulcea care s-a scufundat la nici o lună de la inaugurarea cu mare fast.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încep, în sfârşit, operaţiunile de repunere pe linia de plutire a pontonului de la Mahmudia, Tulcea. 

În ultimele patru zile, spune Gabriel Teodosie Marinov, directorul DGASPC Tulcea, beneficiarii proiectului, scafandrii au lucrat la etanşarea intrărilor şi a gemurilor pontonului. „Reprezentanţii firmei ne-au spus că duminică seara sau luni dimineaţa nava va fi complet golită de apă şi va fi gata de marş către docul uscat, unde va fi ridicată pentru inspecţie şi reparaţie“, spune Marinov.
 
Pontonul vechi de mai bine de 50 de ani, care era folosit în trecut la transportul muncitorilor din domeniul hidrografic şi al deţinuţilor puşi să taie stuf, se dorea a fi un centru itinerant, care urma să fie dotat cu aparatură medicală modernă şi să circule în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.
 
Inaugurarea oficială a avut loc la 22 septembrie de către oficialităţile tulcene şi de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. După nici o lună, s-a scufundat parţial. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările