Campanie de împuşcare a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării

Campanie de împuşcare a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării

FOTO: Antal Boncoi

Campania de îndepărtare a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării se va desfăşura în perioada 14 octombrie - 9 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în perioada 14 octombrie - 9 noiembrie 2019 se vor desfăşura noi acţiuni de îndepărtare a şacalilor şi mistreţilor din zonele Somova, Sireasa, Dunavăţ, Tatanir şi Ivancea.

Campania se derulează în baza Contractului de prestări servicii nr. 8/11.04.2019 privind îndepărtarea/recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a porcilor mistreţi şi a şacalilor din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) încheiat între ARBDD şi Regia Naţională a Pădurilor – Direcţia Silvică Tulcea şi a Autorizaţiei pentru recoltarea de animale din fauna sălbatică nr. 9/25.09.2019 emisă de ARBDD, cu respectarea tuturor prevederilor legale privind cotele şi zonele de recoltare admise.

„Pentru informarea populaţiei din zonă şi prevenirea oricăror evenimente nedorite, au fost anunţate autorităţile unităţilor administrativ-teritoriale precum şi structurile Ministerului de Interne din raza respectivelor fonduri de vânătoare”, transmite ARBDD.

În Delta Dunării a început recoltarea (vânătoarea n. red.) mistreţilor şi şacalilor încă de anul trecut, conform Hotărârii numărul 3 din 1 august 2018 luată de Centrul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în vederea combaterii virusului pestei porcine africane.
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD)este instituţia publică înfiinţată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes naţional al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale şi al refacerii habitatelor degradate, în corelaţie cu activităţile economice ale populaţiei locale sau limitrofe, atribuţii conferite prin Legea 82/1993, modificată şi completată ulterior.

Pe aceeaşi temă:

Efectele pestei porcine africane: mistreţii şi şacalii din Delta Dunării vor fi omorâţi

Toţi mistreţii şi şacalii din Delta Dunării vor fi omorâţi. „Nu e nimeni criminal, este foarte grav ce se întâmplă”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările