Bacalaureat 2017 Tulcea. Subiecte - proba la alegere a profilului. „A fost uşor“

Bacalaureat 2017 Tulcea. Subiecte - proba la alegere a profilului. „A fost uşor“

Foto arhivă

Absolvenţii clasei a XII-a din Tulcea au susţinut vineri, 30 iunie, proba la alegere a profilului, de la examenul de Bacalaureat 2017. Candidaţii au avut de optat între Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE La Economie au fost mai multe grile din teorie, apoi un tabel cu cerere şi ofertă, exces de cerere şi exces de ofertă, o problemă din piaţa monetară cu mai multe cerinţe, apoi de definit uzura capitalului fix, trei forme de proprietate existente în economia de piaţă, de aflat modificarea procentuală a salariului nominal şi să stabilească dacă este corect un enunţul legat de utilitate şi punctul de saturaţie. 

UPDATE La Logică s-au cerut silogismul, inducţia completă şi incompletă - argumentare, diagrame, obversiunea unor termeni (procedeu nestudiat la şcoală, unde s-a făcut doar conversia). 

UPDATE La Fizică, elevii au scris despre scripete, energia cinetică şi potenţială, de întocmit un grafic, de rezolvat o problemă cu un corp în mişcare care se deplasează pe ambele axe - verticală şi orizontală, apoi noţiuni de electricitate, rezistenţă exterioară. 

UPDATE La Informatică au avut de rezolvat un algoritm, mai multe grafuri, o problemă cu metoda tracking, matrice, un şir. 

UPDATE La Sociologie, candidaţii familie şi socializarea în cadrul familiei, efectele familiei monoparentale asupra copilului, dacă faptul că trăieşti aşa poate determina socializare precară a copilului, să se argumenteze rolul ONG-urilor în societate, definiţie interviu şi anchetă sociologică şi relaţia între cei doi termeni. 

UPDATE La Psihologie s-a dat o grilă din toată materia şi au avut de unit definiţiile cu enunţul corect. Apoi li s-au cerut două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuia să-l caracterizeze. 

UPDATE La Biologie a fost subiect despre regnuri, inima şi vasele de sânge, cariotă şi rocariotă, celula animală - structura şi ultrastructura (un eseu). La Filosofie s-a cerut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc).

UPDATE La Geografie, la subiectul 1 elevii au avut de depistat Croaţia pe hartă, apoi să identifice o capitală, apoi să compare Italia şi Irlanda şi să dea trei deosebiri. La subiectul 2, la cerinţele despre România, candidaţii trebuia să compare Câmpia de Vest şi Subcarpaţii de curbură, iar la subiectul 3 au avut de descris Marea Britanie şi de calculat evoluţia populaţiei într-o peerioadă determinată. „Destul de uşoare au fost subiectele comparativ cu cele făcute la pregătire“, au spus elevii ieşiţi primii de la examen. 

Rezolvarea subiectelor la Adevărul Live de la ora 13:30

Subiectele la Biologie vor fi rezolvate la Adevărul Live de către Ionela Cociorva, profesor de Biologie în cadrul Colegiului Naţional I.L Caragiale începând cu ora 13:30. Imediat după aceea, de la ora 14:30,  va avea loc rezolvarea subiectelor la Geografie alături de Ioan Marculeţ, profesor de Geografie la Colegiul Naţional I.L Caragiale.

Candidaţii de la examenul de Bacalaureat 2017 îşi testează vineri, 30 iunie, cunoştinţele la Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie, în cadrul probei la alegere.

Calendarul de Bacalaureat 2017 este acesta:

26 iunie 2017 - Limba si literatura româna - proba Ea)

27 iunie 2017 - Limba si literatura materna - proba Eb)

28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec)

30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed)

5 iulie 2017 Afisarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) si depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestatiilor

10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale 

Pe aceeaşi temă: 

Bacalaureat 2017 Tulcea. Subiecte la Matematică şi Istorie

BAC 2017 Tulcea. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările