Atenţie, pescari! WWF Bulgaria a eliberat mii de pui de nisetru în zona Belene

Atenţie, pescari! WWF Bulgaria a eliberat mii de pui de nisetru în zona Belene

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării informează pescarii că ar putea prinde în plasele pescăreşti pui de nisetru eliberaţi de vecinii bulgari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării informează cu privire la prezenţa în Dunăre, în perioada imediat următoare, a puilor sălbatici de sturion din specia nisetru.  În perioada 11-12  iunie 2019,  cei de la WWF Bulgaria vor elibera în zona Belene, la Km 573, un număr de aproximativ 15.000 – 20.000 de pui de nisetru, cu o dimensiune de aproximativ 10 centimetri, ceea ce ar putea duce la prinderea lor în plasele pescăreşti.
 
Populaţia de sturioni din Dunăre a scăzut în ultimul secol la un nivel care face ca speciile să fie critic periclitate. Prin urmare, există o nevoie urgentă de conservare prin repopulare şi reintroducerea sturionilor în habitatele naturale.
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării face apel către pescarii ce practică pescuitul comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, să descurce fără întârziere din uneltele de pescuit puii de sturion capturaţi accidental şi să îi elibereze cu prioritate în mediul natural. Eliberarea puilor de sturion în special, dar şi a celorlalte specii de peşti subdimensionaţi, este un gest de normalitate şi moralitate, dar totodată şi de legalitate, întrucât reţinerea acestor specii de sturion se pedepseşte conform normelor în vigoare.
 
În perimetrul rezervaţiei, pescuitul sturionilor în alt scop decât cel ştiinţific sau pentru producerea de material biologic pentru repopulare şi acvacultură este interzis.
 
  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările