Desigur, aţi auzit despre maşina de gunoi de la defilare. Şi, INCREDIBIL, despre copilul căruia i s-a făcut rău în Catedrala din Alba Iulia din cauza frigului! Şi, bineînţeles, întrebarea care pasiona orice consumator de media din România: vor fi huiduiţi sau nu vor fi huiduiţi? Trecând peste mizeria care ni se serveşte zi de zi despre Ţara noastră, 1 Decembrie a reprezentat şi un punct de reflecţie. Iată trei opinii care merită să fie citite...

acum 9 zile · comentarii (11)

Ei sunt cei ce vor lătra cu lupii. Dacă politicienii se complac a fi molii pe Centenarul dezbinării noastre, câinii sunt antemergătorii noului marş rusesc. Curios cum s-au găsit taman nişte actori să-şi asume ingratul rol. Şi, mai grav, în fruntea lor, un ofiţer de informaţii în rezervă. Oare cum trebuie pedepsită trădarea în vreme de pace?

acum 9 zile · comentarii (8)

Avioane multirol israeliene au atacat, joi seară, poziţii militare în Siria, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene. Potrivit agenţiei siriene de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au deschis focul spre „ţinte inamice“, la periferia oraşului Damasc.

acum 9 zile · comentarii (18)

Românul pare-se că a aşezat, cu răzvrătire fatidică, dinaintea istoriei, o vorbă: „ca la noi, la nimenea“. Astfel, „a demonstrat“, în ciuda avântului dialectic dovedit de istorie, atitudinea statică a acesteia ― îngroşând ereditatea socială, obiceiul, obişnuinţa, grimasa funestă a tradiţiei, avântul încremenirii...

acum 10 zile · comentarii (17)

Domnul Tăriceanu ne dă lecţii de democraţie! S-a şi găsit cine! În numele legitimităţii şi reprezentativităţii a lăsat, în 2008, România cu fundul gol. Economia a  duduit până a pocnit,  ne-a  lăsat cu 5,5% deficit bugetar, după o creştere de 8,5%, cu 2 miliarde de euro arierate şi 1,4 milioane bugetari, de la 850.000 în 2004. Acum  vrea să facă la fel, şi se supără pe manifestanţi.

acum 10 zile · comentarii (27)

Ce a însemnat, până la urmă, ziua de 1 Decembrie? Cum au marcat politicienii Ziua Centenarului şi cum au făcut-o românii de rând? Cei care, la urma urmei, contează cu adevărat, în orice caz mai mult decât inşi de genul lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă pe care mai mult ca sigur istoria îi va trece ori sub tăcere ori la capitolul coşmaruri.

acum 10 zile · comentarii (20)

1 Decembrie 2018. Scriu cu lacrimi şi sânge. România de azi nu e ÎNTREAGĂ, aşa cum era la 1 Decembrie 1918. România de azi este profundă formă fără fond, cu busola VALORILOR la pământ, ţăndări, şi cu o Şcoală încremenită adânc în paradigma sa comunistă, după treizeci de ani de la căderea formală a comunismului, în clipa astrală Decembrie 1989.

acum 11 zile · comentarii (5)

Am făcut febră musculară de la atâta râs. Mă dor fălcile, mă dor muşchii abdominali şi îmi este teamă că fie Maria, fie Ana, fie Andy o să deschidă gura din nou şi o să leşin de durere. M-aş ruga de Oane să mai tragă un dans, dar au adormit, aşa că mă rog de Vlad să povestească ceva, că el are umorul unei cizme. Se face dimineaţă în Deltă şi mă simt acasă într-un fel care îmi umple sufletul.

acum 11 zile · comentarii (11)

Este plină istoria de eşecuri ale unor societăţi care n-au luat în serios această dimensiune  a  democraţiei. Cum adică, un partid sau o coaliţie câştigă alegerile, în cazul României cu 20% din votul electoratului, după care, timp de patru ani, face ce  vrea din ţara noastră. Iar după patru ani de guvernare măsurăm dimensiunea prăpastiei în care ne lasă, şi muncim 10-15 ani să revenim pe linia de plutire.

acum 11 zile · comentarii (2)
Postari Recente