Haosul din Delta Dunării pune în pericol rezervaţia: „Ne cereau 10 lei în plus să rupă nuferi pentru noi“ 9

O firmă care organizează ilegal excursii în Delta Dunării va răspunde în faţa legii după ce un barcagiu a intrat cu viteză, cu ambarcaţiunea plină de turişti, într-o colonie de pelicani. Pentru rezolvarea principalelor probleme din zonă, un ghid autorizat de turism propune limitarea vitezei şi a puterii motoarelor ambarcaţiunilor şi reguli de conduită a turiştilor în zonele strict protejate.

Haosul din Delta Dunării pune în pericol rezervaţia: „Ne cereau 10 lei în plus să rupă nuferi pentru noi“ Vezi comentarii 9

Summitul NATO de la Bruxelles a fost o adevărată întâlnire de familie. O atmosferă destinsă, fără imprevizibil, cu lideri care îşi apără interesele propriilor state dar ştiu să discute reverenţios şi politicos unii cu alţii, să se şi asculte, nu să trântească sau să răstoarne masa dacă nu le place ceva.

Aşa funcţionează instituţiile statului român. Într-o harababură totală. Ditamai ministerul Educaţiei, cu 700 de salariaţi, nu ştie câţi elevi există în clasele terminale, candidaţi la examenele de absolvire. Bănuiesc că ministrul a cerut informaţiile direcţiilor de resort din minister, înainte de a anunţa public aceste cifre. Pentru ca după numai câteva zile să anunţe că a greşit cu 25.000 de elevi! Unde au dispărut aceşti elevi?

Desigur, vrem! O altă întrebare retorică şi acelaşi răspuns superfluu. Pentru cititorii grăbiţi, răspunsurile la întrebările puse pot fi găsite la sfârşitul articolului, la „Concluzii”. Celor nemulţumiţi de răspunsuri le recomand să caute în articol, unde vor găsi toate argumentele.

acum 2 zile · comentarii (31)

Iordache Basalic este solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 1995. O.Ş.P. Ne aflăm în anul centenarului Operei bucureştene. Cu aproximativ 25 de ani în urmă, baritonul Iordache Basalic intra în corpul de solişti ai acestei scene legendare. Cum aţi ajuns să fiţi solist al Operei, care a fost traseul formării ca artist? Ce personalităţi v-au marcat mai mult în acea perioadă?

acum 2 zile · comentarii (0)

Se întâmplă ce am anticipat. După 3 semestre de şcoală pierdute (un an şi jumătate), elevii care urmau să dea examene de absolvire renunţă la ele. Şi de data asta nu este vina lor. Am avut o parodie de învăţământ online, din lipsa echipamentelor la elevi şi la şcoli, cu profesori nepregătiţi pentru acest tip de învăţământ.

acum 4 zile · comentarii (20)

Joe Biden se află în primul său turneu de politică externă, în Europa. De ce, atunci, un material despre China? Pentru simplu motiv că vizita preşedintelui american pe bătrânul continent, inclusiv întâlnirea cu preşedintele rus, Vladimir Putin, se leagă, fatal, de provocarea numărul unu a Americii, dar şi a Occidentului.

acum 2 zile · comentarii (58)

De promisiunea unei bătălii politice decente în PNL se alege praful. Apar acuzaţii care mai de care mai acide, se ameninţă cu dezvăluiri picante. În bună tradiţie a politicii româneşti. Nu contează că ţara trebuie guvernată, vaccinarea populaţie este în regres evident, nu se ştie dacă PNRR va fi aprobat de către CE, multe şcoli vor începe anul şcolar tot cu wc-ul în curte.

acum 2 zile · comentarii (4)

Ca de obicei, săptămâna politică a pornit greu: luni s-au distins doar populiştii care au plâns cu lacrimi ecologiste prăbuşirea peretelui unei cascade din Caraş, candidatul la o primărie din Prahova condamnat în trecut pentru pornografie şi, mai ales, câţiva penelişti care s-au mutat din tabăra lui Cîţu în cea a lui Orban şi viceversa.

acum 3 zile · comentarii (11)

Au trecut 14 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene. Tranziţia de la economia centralizată la economia de piaţă funcţională care ne-a permis intrarea în UE a durat 17 ani -nu 20 cum profeţise Silviu Brucan - dar nici câţiva ani cum visau mulţi români. Nolens volens, integrarea euro-atlantică a fost singurul proiect de ţară al României în ultimii 32 de ani.

acum 3 zile · comentarii (11)

Maria, dar nu orice Maria. Ci “Maria de Buenos Aires”. Inima senzualităţii muzicale şi a inocenţei păcătoase. Aşa cum au imaginat-o compozitorul Astor Piazzolla şi libretistul Horacio Ferrer, într-o operetă-tango lansată în capitala Argentinei în 1968 şi preluată în teatrele din întreaga lume, mai ales după 1990.

acum 3 zile · comentarii (0)

Înaintea summitului Biden-Putin, părţile s-au poziţionat în perspectiva celei mai importante bătălii diplomatice a momentului: Bătălia pentru Ucraina. Statele Unite au aprobat vineri, 11 iunie, 150 milioane dolari ajutor militar „letal defensiv” Ucrainei din bugetul curent, ridicând la 2,3 miliarde de dolari ajutorul militar acordat începând din 2014.

acum 3 zile · comentarii (38)

Azi, peste doar câteva ore, va fi dat publicităţii Comunicatul final al reuniunii G7, text aflat la această oră încă în negocieri deoarece se caută formula de compromis între dorinţele lui Biden de a se promova un plan de măsuri globale care să îndiguiască ofensiva enormă a Chinei care a luat un avans considerabil cu al său Nou Drum al Mătăsii, recuperarea nemaifiind posibilă doar folosind resursele americane.

acum 3 zile · comentarii (31)
Modifică Setările