Localnici şi turişti din Deltă contestă interzicerea pescuitului:„ Înainte se spărgeau ouăle de cormoran pentru a nu se înmulţi şi a nu mânca peştele“

Localnici şi turişti din Deltă contestă interzicerea pescuitului:„ Înainte se spărgeau ouăle de cormoran pentru a nu se înmulţi şi a nu mânca peştele“

În vreme ce localnicii, autorităţile şi turiştii din Delta Dunării se plâng că balta nu mai are peşte, Institutul de Cercetări Piscicole din Galaţi a stabilit că, în acest an, din apele Deltei pot fi pescuite 3.800 de tone. Cantitatea nu e mai mică faţă de anii anteriori, semn că, cel puţin pe hârtie, rezerva piscicolă nu este în declin.

Ne spune şi dl Cîmpeanu ce ştim cu toţii. Educaţia a ajuns la un punct de minim, concluzia fiind trasă în urma examenelor naţionale, a testelor PISA, a evaluării tinerilor care ajung la facultate. Şi încă nu ştim totul, pentru că nu avem un sistem de evaluare credibil, standardizat, nesupus subiectivismului profesorilor. Aşa cum arată şcoală azi, aşa va arăta societatea mâine.

acum 7 zile · comentarii (24)

Răspunsul este simplu şi ţine de ceea ce, la unele şcoli de ştiinţe politice, se învaţă în cadrul unei discipline de curs foarte complicată, iar studenţii îşi petrec foarte mult timp în camerele hărţilor, civile sau militare, devenind experţi, unii chiar doctori pe bune în „Geopolitica Strâmtorilor”.

acum 7 zile · comentarii (56)

Diaspora românească, foarte numeroasă, numără însă foarte puţini aleşi locali de origine română. La ultimele alegeri, a crescut numărul de candidaţi, dar sunt încă rare cazurile în care aceştia au reuşit. În acelaşi timp, românii consideră că nu sunt suficient de bine reprezentaţi, dar sunt puţini cei care se înscriu pe listele electorale, pentru a putea vota.

acum 8 zile · comentarii (2)

Invitatul episodului XVI, la Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu este Claudiu Lucaci, jurnalist, profesor şi specialist în sociologia comunicării. Cu o experienţă de peste 25 de ani în presa scrisă, radio şi televiziune, Claudiu Lucaci este o personalitate de seamă în spaţiul media şi un nume de referinţă al TVR.

acum 8 zile · comentarii (0)

„Operaţiunea militară specială” rusească din Ucraina se dezvoltă acum în ceea ce era programat să fie, adică o continuare mai sofisticată şi mult mai amplă a scenariului aplicat cu succes în Crimeea, adică preluarea cu forţa a unor teritorii şi, în final, încorporarea lor în Federaţia Rusă.

acum 8 zile · comentarii (40)

Sărbătoarea a învrednicit creştinii ortodocşi ai Olteniei de sub munte să reaprindă flacăra credinţei la o bisericuţă-schit datând din anul 1760, aşezată singuratic pe un mirific plai, numit Floreşti, vatră de sute de ani a satului Floreşti, mutat de intemperii pe malul Cernei vâlcene, la un cot al acesteia, unde s-au aflat odinioară cazărmile cezaro-crăieşti.

acum 8 zile · comentarii (0)

Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.

acum 8 zile · comentarii (12)

De la ieşirile publice, mai dese, din timpul crizei pandemice, când îi sfătuia pe „Dragi români” să fie precauţi, să poarte mască şi le spunea să se spele pe mâini, apare acum, în ultimele luni, din ce în ce mai rar în „dialogul”/monologul către cetăţeni. Public să le comunice românilor lucruri importante pentru ţară, să îi lumineze ca pe toţi papuaşii mioritici, tot mai loviţi de tăvălugul preţurilor şi a scumpirii necontenite a vieţii!

acum 9 zile · comentarii (5)
Postari Recente
Modifică Setările