Zeci de baxuri de ţigări de contrabandă aflate în custodia Poliţiei au dispărut fără urmă. Cazul similar rămas cu autor necunoscut şi în prezent

Zeci de baxuri de ţigări de contrabandă aflate în custodia Poliţiei au dispărut fără urmă. Cazul similar rămas cu autor necunoscut şi în prezent

FOTO Arhivă

Procurorii au deschis un dosar de delapidare in rem după ce zeci de baxuri de ţigări, depozitate în camera de corpuri delicte a unei poliţii municipale au dispărut. Surse din Poliţie au declarat că fără complicitatea unor poliţişti, ţigările nu aveau cum să fie furate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au deschis un dosar penal pentru delapidare după ce zeci de baxuri de ţigări au dispărut din custodia Poliţiei Lugoj. Potrivit unor surse din Poliţie, ţigările au fost confiscate în urmă cu aproximativ nouă ani în urma unor percheziţii în Caraş – Severin. Surse judiciare au declarat că la acţiunea din urmă cu nouă ani au fost confiscate 120 de baxuri de ţigări. Marfa de contrabandă a fost depozitată în camera de corpuri delicte a Poliţiei Lugoj, iar dosarul a ajuns la DIICOT.

Recent s-a descoperit, însă, că 43 de baxuri din cele 120 de baxuri de ţigări confiscate în urmă cu nouă ani şi aflate în custodia Poliţiei Lugoj au dispărut. Surse din Poliţie au declarat că în depozit s-a intrat cu chei potrivite, iar pentru încărcarea ţigărilor a fost nevoie ca maşina să intre în curte. Tocmai din acest motiv, susţin sursele „Adevărul”, anchetatorii suspectează că furtul ţigărilor estimate la o valoare de 50.000 de euro s-a produs cu complicitatea poliţiştilor sau chiar de către actuali sau foşti poliţişti. Poliţia Timiş a confirmat doar că în acest caz există o anchetă efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, fără a oferi alte detalii.

Un furt similar, rămas cu autor necunoscut

Dispariţia ţigărilor de contrabandă din camera de corpuri delicte a Poliţiei Lugoj nu este singurul caz de acest gen din Timiş. În martie 2010 s-a descoperit că hoţii au dat lovitura chiar în camera de corpuri delicte a Poliţiei de Frontieră Timiş, de unde au furat mai multe bunuri confiscate. Din primele informaţii, se părea că era vorba doar despre câteva baxuri de ţigări de contrabandă. După ce poliţiştii au făcut inventarul bunurilor dispărute, s-a constatat că hoţii au plecat cu 65 de baxuri de ţigări netimbrate, 219 parfumuri şi 354 de ceasuri de firmă contrafăcute.

Cu ocazia campaniei „România infractorilor necunoscuţi”, derulată de ziarul „Adevărul”, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au comunicat că „în urma cazului respectiv, au fost sancţionaţi şapte lucrători din cadrul instituţiei, locaţia camerei de corpuri delicte a fost schimbată, iar la conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş a fost desemnat domnul comisar-şef de poliţie Florea Ştefan Valeriu, adjunct al IJPF Timiş”. Cu ocazia aceleiaşi campanii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au comunicat ziarului „Adevărul” că dosarul privind dispariţia bunurilor din camera de corpuri delicate a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara nu a fost încă soluţionat pentru că nu există suficiente probe care să ducă la identificarea autorilor.

 

citeste totul despre: