VIDEO Un poliţist acuzat că a încercat să facă un „ciubuc”, prins în flagrant de Ziua Culturii Naţionale

VIDEO Un poliţist acuzat că a încercat să facă un „ciubuc”, prins în flagrant de Ziua Culturii Naţionale

Imaginile flagrantului au fost făcute publice de DGA

Un poliţist a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea unei părţi vătămate dintr-un dosar pe care îl avea în lucru suma de 2.500 de lei pentru a-şi retrage plângerea formulată împotriva unui agresor. Pentru intermedierea împăcării, poliţstul şi-ar fi oprit 600 de lei.

Un poliţist din cadrul IPJ Timiş a fost reţinut în urma unui flagrant organizat după un denunţ depus de un tânăr care era parte vătămată într-un dosar de agresiune. Potrivit DGA,  un bărbat în vârstă de 34 ani a formulat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, susţinând că în urmă cu aproximativ trei luni a fost bătut de un bărbat, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal instrumentat de un agent din cadrul I.P.J. Timiş – Poliţia Oraşului Gătaia.

Denunţătorul a mai declarat că în timpul anchetei, poliţistul ar fi încercat să îl convingă să îşi schimbe declaraţia, dar victim ar fi refuzat, constituindu-se parte civilă pentru suma de 10.000 de lei.

DGA mai arată că în data de 10 ianuarie, victim s-a întâlnit cu agresorul său, ocazie cu care bărbatul acuzat de agresiuni i-a spus victimei că i-a oferit poliţistului de caz suma de 4.600 de lei pentru a-I da mai departe victimei în vederea împăcării.

„Întrucât poliţistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiţi de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat şi i-a solicitat banii primiţi de la agresor în scopul împăcării. Poliţistul a recunoscut că a primit suma menţionată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârşitul lunii ianuarie, îi va da 4000 lei, cu menţiunea că suma de 600 lei este partea lui pentru soluţionarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, se arată în comunicatul DGA.

După ce a primit suma de 1.500 de lei, urmând ca până în 15 ianuarie să primească diferenţa de 2.500, victima s-a dus direct la DGA, formulând denunţ împotriva poliţistului. Luni, când poliţistul trebuia să î idea victimei diferenţa de 1.500 de lei a fost organizat flagrantul. „Ştiu că nu trebuia să fac chestia asta”, a spus poliţistul în momentul flagrantului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: