VIDEO Cel mai spectaculos drum agricol din România. Construit de un primar cu fonduri UE, este comparat de mulţi cu Transalpina şi cu Transfăgărăşanul

VIDEO Cel mai spectaculos drum agricol din România. Construit de un primar cu fonduri UE, este comparat de mulţi cu Transalpina şi cu Transfăgărăşanul

Un primar din Timiş a construit un drum agricol spectaculos cu bani europeni FOTO Costel Medelean

Edilii unei primării din judeţul Timiş au construit din fonduri europene două drumuri agricole, iar unul dintre acestea este de-a dreptul spectaculos, devenind la scurt timp de la deschidere un punct de atracţie turistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Comunei Tomeşti a construit, cu un milion de euro, fonduri europene, două drumuri agricole, unul asfaltat şi altul pietruit. Drumul pietruit are o lungine de aproximativ trei kilometri şi face legătura între Luncanii de Jos şi Gladna Română, prin Valea Lupului.

Drumul asfaltat are o lungime de 5,4 kilometri şi este unul spectaculos, fiind construit în stilul „surorilor” mai mari: Transalpina şi Transfăgărăşan. „Drumul agricol construit deserveşte aproximativ 600 de hactare de terenuri agricole şi pădure. Îndeplineşte condiţiile de traseu turistic şi face legătura între judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Apreciez efortul depus de constructor. Sper ca în final să fie apreciat şi de cei care îl utilizează”, a arătat primarul comunei Tomeşti, Costel Medelan.

Edilul a explicat pentru opiniatimisoarei.ro că drumul pleacă din Luncani, deserveşte terenurile agricole din Oboare şi se închide în DJ 684, care face legătura cu judeţul Caraş Severin la Tău Ursului – DJ de la Cosava – Curtea – Tomesti – Luncani şi Ruşchiţa. „Din Luncani sunt 17 km neasfaltaţi până la limita de judeţ cu Caraşul, care sunt impracticabili, şi din Ruşchiţa până în Tău Ursului mai e un drum de 5 kilometri neasfaltat. Dacă s-ar asfalta câte 5 km în cele două judeţe, s-ar uni drumul de Oţelu Roşu cu Margina şi mai departe cu autostrada. Ştiu că s-a depus de către Consiliul Judeţean un proiect comun la ADR Vest pentru continuarea lucrărilor”, a declarat primarul pentru Opinia Timişoarei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: