Un tânăr din Timiş diagnosticat cu COVID-19, în stare gravă. Nu s-a vaccinat şi a ajuns târziu la spital

Un tânăr din Timiş diagnosticat cu COVID-19, în stare gravă. Nu s-a vaccinat şi a ajuns târziu la spital

Acesta a menţionat că pacientul a ajuns la spital „în ultimul moment”, la presiunile familiei şi ale prietenilor.  FOTO Shutterstock

Un tânăr în vârstă de 34 de ani se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, el fiind diagnosticat cu COVID-19 şi intubat. Bărbatul nu s-a vaccinat pentru că a citit că serurile anti-COVID fac rău şi nu a mers a timp la spital, convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital cu afectare pulmonară, nevaccinat, uşor ponderal şi cu hipertensiune arterială. Duminică, medicii au luat decizia de a-l intuba în încercarea de a-i salva viaţa. 

„Citise din tot felul de surse neverificate medical că oxigenul distruge alveolele, că vaccinarea cu ARN Mesager sau cu alte tipuri poate să producă degradări şi alte tipuri de boli şi luase decizia să nu se vaccineze”, a declarat luni după amiază, la Digi 24, medicul Cristian Oancea, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. 

Acesta a menţionat că pacientul a ajuns la spital „în ultimul moment”, la presiunile familiei şi ale prietenilor. 

„Acum, colegii din Terapie Intensivă se chinuie să îi salveze viaţa”, a adăugat medicul. 

Conform acestuia, în  Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara secţia de terapie intensivă destinată pacienţilor cu patologia COVID este plină, iar pacienţii nevaccinaţi ajung la unitatea medicală cu forme severe şi foarte severe ale bolii, în timp ce cei vaccinaţi au forme uşoare ale infecţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările