Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecată

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecată

Un muncitor care a fost dat afară la o zi după ce a fost angajat pentru că a cerut concediu fără plată încă din prima zi de lucru şi-a dat în judecată angajatorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Timişoara angajat pe postul de maşinist mecanic în 17 decembrie 2018 şi dat afară o zi mai târziu a dat în judecată compania angajatoare, reclamând că a fost concediat abuziv, firma refuzând să îi aprobe concediu fără plată pentru o perioadă de trei luni pentru rezolvarea unor probleme personale.

În apărarea sa, societatea a arătat că bărbatul a fost angajat pentru o perioadă de trei luni, iar acesta a cerut să intre în concediu fără plată încă din prima zi de lucru, pe toată perioada celor trei luni de contract. Pentru că în contractul individual de muncă era prevăzută o perioadă de cinci zile de probă în care, iar pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia, firma a decis concedierea angajatului începând cu a doua zi de lucru.

Astfel, în ziua în care a încheiat contractual de muncă, bărbatul a şi fost notificat că este concediat. Atât în primă instanţă, cât şi în apel, bărbatul care a deschis proces împotriva angajatorului care l-a concediat a pierdut.

„Nu se poate considera că avem de a face cu o încetare abuzivă a contractului de muncă, câtă vreme considerentele care au fundamentat luarea deciziei de încetare a contractului de muncă le-au constituit tocmai imposibilitatea de derulare a raportului de muncă ca urmare a comportamentului reclamantului, care, tinde doar la păstrarea calităţii de angajat fără a presta activitate şi fără a-l interesa primirea unei remuneraţii”, au decis judecătorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările