Lavinia Miloşovici vrea să renunţe la titlul de cetăţean de onoare al Lugojului, după ce a fost dată în judecată de Primărie pentru 770 de lei

Lavinia Miloşovici vrea să renunţe la titlul de cetăţean de onoare al Lugojului, după ce a fost dată în judecată de Primărie pentru 770 de lei

Lavinia Miloşovici nu poate trece peste umilinţa de a fi dată în judecată de primăria care i-a acordat titlul de cetăţean de onoare FOTO Arhivă

Cetăţean de onoare al municipiului Lugoj, Lavinia Miloşovici vrea să renunţe la acest titlu după ce primăria a dat-o în judecată pentru suma de 770 de lei. Lavinia Miloşovici susţine că se simte umilită şi vrea să ceară inclusiv ca denumirea sălii de sport care îi poartă numele să fie schimbată.

Fostă glorie a gimnasticii româneşti, cu zeci de medalii la campionatele europene, mondiale şi la olimpiade, Lavinia Miloşovici a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Lugoj, dar vrea să renunţe la acest titlu după ce a fost dată în judecată de primărie pentru o sumă de 700 de lei. Totul a început în momentul în care Primăria Lugoj a concesionat mai multe terenuri pentru case, care ulterior puteau fi cumpărate.

Unul dintre cei care au cumpărat terenuri a fost şi Lavinia Miloşovici. În momentul în care s-a realizat tranzacţia, Primăria Lugoj nu a perceput TVA, dar Finanţele au obligat primăria să recupereze TVA-ul. Din cele 59 de persoane de la care trebuiau recuperaţi banii, 15 nu au plătit după înştiinţarea primăriei, iar municipalitatea a deschis proces. Printre cei daţi în judecată a fost şi Lavinia Miloşovici, care avea de achitat suma de 770 de lei.

Fosta gimnastă a pierdut procesul şi ar trebui să plătească cei 770 de lei la primărie. Lavinia Miloşovici nu poate trece, însă, peste umilinţa acţionării în instanţă de către primărie. „Nu suma este o problemă aşa cum am cumpărat terenul respectiv aş putea să achit şi restul, doar că m-am simţit jignită de modul în care am fost tratată. A apărut în ziarele centrale că sunt falită, că mi-am pierdut casa, că nu mai am bani să-mi plătesc dările şi alte exagerări de felul ăsta. Ba, m-a sunat fosta mea antrenoare care s-a oferit să-mi plătească ea datoria. I-am explicat că nu se pune problema, pentru că nu sunt strâmtorată financiar şi că am decis să nu plătesc această sumă pentru că este un abuz”, a declarat Lavinia Miloşovici pentru Cetăţeanul.

Fosta glorie a sportului românesc a mai spus că vrea să cheme cu ea toată presa şi să se ducă la primar pentru a-i cere să retragă titlul de cetăţean de onoare al oraşului. „Ştiu că locuitorii oraşului mă iubesc şi îi asigur şi eu de toată dragostea mea, dar gustul amar al dezamăgirii mă face să declar public că nu mai vreau să am de a face cu autorităţile locale. Sunt un om puternic, călit la şcoala înfruntărilor, dar mai am şi sensibilităţi ale sufletului, care nu vreau să fie ucise de nesimţirile vremii. Mă gândesc să iau într-o zi ziariştii după mine şi să mă duc în biroul primarului şi să îl anunţ că renunţ la titlul de Cetăţean de Onoare şi să-i cer să redenumească sala care acum îmi poartă numele. Lumea crede că eu am nu ştiu c e beneficiu din toate aceste titluri. Nu e aşa, ba dimpotrivă eu sunt cea care plătesc”, a mai spus Lavinia Miloşovici pentru „Cetăţeanul”.

Potrivit aceleiaşi surse, primarul oraşului, Francisc Boldea a declarat că Lavinia Miloşovici nu poate fi scutită de la plata sumei de 770 de lei, beneficiind de statutul pe care îl are la achiziţia terenului.  „Lavinia a primit terenul fără licitaţie, datorită meritelor sportive, dar acum la plată, nu mai putem interveni”, a declarat primarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările