Tranşa a şasea de vaccin Pfizer BioNTech. Timişoara primeşte din nou cele mai puţine doze

Tranşa a şasea de vaccin Pfizer BioNTech. Timişoara primeşte din nou cele mai puţine doze

A şasea tranşă de vaccinuri Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară. Este vorba despre 92.430 doze, care vor fi aduse pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. În Banat ajunge, şi de această dată, cantitatea cea mai mică de vaccinuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech. Timişoara primeşte şi de această cele mai puţine vaccinuri, alături de Craiova: 7.020 de doze. În aceste condiţii nici nu se vor deschide alte centre de vaccinare în Timişoara, rămânând deschise cele de la Iulius Mall şi Spitalul CFR.

Dozele care sosesc luni vor fi împărţite în felul următor:
 
- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;  
 
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.  
 
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. 
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  
 
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.  
 
Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. 

Vă mai recomandăm:

Primarul Fritz vrea să ştie de ce Timişoara a primit cele mai puţine doze de vaccin anti-COVID-19. „Nu dorim ca centrele să devină spaţii de muzeu”

Un antreprenor privat a pregătit cel mai mare centru de vaccinare din Timişoara: „Vaccinurile lipsesc deocamdată, deşi doritori sunt”

Prima zi de vaccinare la mall. „Cei care nu fac vaccinul aşteaptă să dea Domnul să se facă bine ceilalţi” VIDEO 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările