Tipic românesc: doar trei muncitori au deschis şantierul uriaş de pe Brâncoveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Brâncoveanu a fost spartă acolo unde urmează să fie schimbate reţelele de utilităţi
Strada Brâncoveanu a fost spartă acolo unde urmează să fie schimbate reţelele de utilităţi

Lucrările pe una din cele mai circulate străzi au început tipic româneşte. Circulaţia a fost restricţionată pe o bandă, iar pe şantier erau în această dimineaţă trei muncitori. Unul săpa cu utilajul, ceilalţi doi adunau asfaltul.

Atenţie şoferi! Lucrările pe strada Brâncoveanu au început, ceea ce înseamnă că traficul în zonă va fi un coşmar în perioada următoare. Societatea de apă şi canal schimbă reţeaua pe străzile Constantin Brâncoveanu şi Romulus. Pentru început s-a spart drumul pe Brâncoveanu între străzile Ciprian Porumbescu şi Brâncoveanu, astfel că se va circula pe un singur sens. „Acum se face decopertarea, iar de luni vor începe lucrările în forţă cu utilaje mari”, a motivat directorul Aquatim, Ilie Vlaicu „timiditatea” cu care au început lucrările.

CLICK AICI pentru galerie foto

Afaceri puse la pământ

În scurt timp s-ar putea ca circulaţia să fie închisă complet pe tronsonul amintit din cauză că se vor face şi lucrări la reţeaua de canalizare care se află pe mijlocul drumului. Lucrările de apă de pe cele două străzi costă aproximativ 200.000 de euro, canalizarea se ridică la 900.000 de euro.

Patronii de pe „Fâşia Gaza” spun că s-au pregătit pentru lucrările din zonă şi se aşteaptă la unele pierderi. „Avem câteva locuri de parcare unde oamenii pot să îşi lase maşinile. Ne-am pregătit şi ne aşteptăm să avem pierderi de aproximativ 30 %”, a spus Basel Al Baba, unul din patronii de bazar. Acesta a spus că în ciuda pierderilor, „bombardamentul” este necesar pentru oraş. „Ar fi cazul să fie schimbate reţelele că sunt vechi. Sperăm să nu ţină mai mult decât au spus”, a mai spus Basel Al Baba.

Aceeaşi problemă o are şi Malekshahian Ezatollah, un alt patron de bazar. „Dacă lucrează ca acum sigur nu o să termine. Jumătate de oră lucrează şi trei stau. La o lucrare pe care ar fi trebuit să o termine într-o zi muncesc de trei zile”, a spus Malekshahian Ezatollah. Lucrările trebuie terminate la sfârşitul lunii septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite