Timişoara: Ce poate face Vali Velcea ca antrenor la "Poli" ? (SONDAJ)

Timişoara: Ce poate face Vali Velcea ca antrenor la

Timişoara: Ce poate face Vali Velcea ca antrenor la "Poli" ? (SONDAJ)

Gabi Balint şi-a luat la revedere ieri de la Timişoara, iar Vali Velcea va conduce astăzi primul antrenament din al doilea său mandat ca antrenor principal la „Poli”.

Velcea are ca obiectiv câştigarea celor două meciuri rămase în acest sezon, cu Braşov în campionat şi CFR Cluj în finala Cupei. Tânărul tehnician, care în această vară va absolvi cursurile pentru licenţa PRO, este conştient că aceste două meciuri înseamnă o şansă imensă pentru el. „Este o provocare pentru mine, o nouă ocazie de a antrena la nivel înalt. Vreau să văd determinare, agresivitate şi o implicare totală din partea jucătorilor. Eu le cer să înţeleagă că trebuie să muncescă mult, să lupte până la epuizare pentru şansele pe care le avem”, a spus Valentin Velcea la aflarea veştii.

Antrenorul a mai pregătit pe „Poli” şi la finalul sezonului 2006/2007, înaintea sosirii lui Dusan Uhrin Jr. Atunci, echipa a ajuns în finala Cupei României, însă a pierdut chiar pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, 0-2 cu Rapid. „Cred că am acumulat experienţă din 2007 până acum, am lucrat lângă antrenori importanţi, de la care am avut ce învăţa, am participat la cursurile pentru licenţa PRO, am avut şi ocazia să pun în practică cele învăţate”, a declarat Velcea.

Balint pleacă în linişte

Fostul antrenor de la „Poli” a convocat ieri o conferinţă de presă, însă a preferat să nu facă dezvăluiri despre mandatul său la echipă până după finalul sezonului. „Consider ca nu erau motive pentru demiterea mea. Ar fi multe de povestit despre perioada pe care am petrecut-o aici, însă nu vreau să vorbesc până după finalul sezonului, din respect pentru jucători, care mai trebuie să pregătească două meciuri”, a spus Gabi Balint.

„Pele” a spus că, în ultima vreme, comunicarea cu preşedintele clubului aproape a dispărut. „Mă aşteptam la această demitere, după declaraţiile din ultima vreme. Comunicarea nu a mai existat de o bucată de timp. Relaţia mea cu domnul Iancu s-a deteriorat după meciul cu Vaslui”, este de părere tehnicianul.

Balint nu duce lipsă de oferte

Fostul antrenor al timişorenilor a declarat că are propuneri de a antrena, însă nu vrea să hotărască în pripă. „Deja am primit două oferte, una din România şi cealaltă din Turcia. Dacă este de la Braşov? Nu pot să comentez nimic legat de acest subiect”, a spus Gabi Balint. Tehnicianul consideră returul cu „Poli” drept un succes. „Eu consider un succes acest retur, nu cred că se aştepta cineva să adunăm atâtea puncte şi să ajungem în finala Cupei. Cred că echipa poate câştiga Cupa, este capabilă”, a declarat Balint.


Credeţi că Vali Velcea poate câştiga finala Cupei cu CFR Cluj, după ce acum doi ani a pierdut în ultimul act în faţa Rapidului? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: