Timişoara Jazz Festival 2014. Muzicieni de talie mondială în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul

Timişoara Jazz Festival 2014. Muzicieni de talie mondială în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul

Hadrien Feraud din Franţa FOTO markbass.it

Timişoara Jazz Festival, cel mai mare festival de jazz "indoor" din Timişoara, se va desfăşura sâmbătă şi duminică, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Timişoara Jazz Festival era programat iniţial pe trei zile, aşa cum au fost şi ediţiile precedente, însă latura financiară şi-a pus amprenta pe organizarea evenimentului. 
 
Aşa se face că vor fi două zile de jazz de cel mai înalt nivel, cu muzicieni de mare valoare.
 
Festivalul va fi deschis, sâmbătă, de la ora 18.00, de Melt Trio din Germania, urmat Gaia Cuatro – cu muzicieni din Argentina şi Japonia, şi Shai Maestro din Israel.
 
„Melt Trio este o trupă foarte tânără. Cei doi fraţi Meyer au mai cântat în România, la Gărâna, acum trei ani. Va fi un jazz contemporan. Pentru Gaia Cuatro va veni multă lume din toată ţara. Această trupă susţine un singur turneu pe an în Europa şi SUA, pentru că muzicienii din Argentina şi Japonia fac parte şi din alte proiecte. Ei au deja patru albume editate şi se pregătesc pentru al cincelea. Cântă o muzică mai specială, un jazz progresiv. Va fi un concert care va plăcea. Shai Maestro Trio aste alcătuit din doi artişti din Israel şi un american. A mai concertat la Timişoara, într-un proiect cu Avishai Cohen”, spune Marius Giura, directorul festivalului. 
 
Duminică vor concerta: Exit Oz din Timişoara, Brink Man Ship din Elveţia şi Hadrien Feraud din Franţa.
 
„Exit Oz este o trupă tânără care a lansat anul acesta un album de mare succes. E difuzat în Anglia, Germania sau Rusia, mai puţin la noi. Timişorenii sunt novatori. Este un jazz de factură electronică şi cu influenţe de clasic şi rock. Ei sunt urmaţi de Brink Man Ship, tot o trupă cu un jazz ultramodern, cu multă electronică, cu proiecţie multimedia şi instrumente interesante. Festivalul este încheiat de Hadrien Feraud, unul din cei mai mari basişti din lume. Are un pianist din Mauritius, Jerry Leonide, care a luat marele premiu de la Montreaux în 2013. Sunt sigur că va un final apoteotic”, a mai spus Giura.
 
Un bilet de intrare costă 60 de lei, iar cei care vor un abonament pentru cele două zile plătesc 100 de lei. Pentru studenţi preţul este la jumătate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: