Supărarea ministrului Grindeanu la aterizarea pe Aeroportul Timişoara: „Lipsea litera I din numele oraşului. Noroc că am numărul managerului”

Supărarea ministrului Grindeanu la aterizarea pe Aeroportul Timişoara: „Lipsea litera I din numele oraşului. Noroc că am numărul managerului”

Litera I din numele oraşului nu a mai luminat pe Aeroportul Timişoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pune presiune pe noua conducere a Aeroportului Timişoara, pentru că finanţările europene pe zona de aviaţie pot fi făcute până la finalul anului 2023, după care nu vor mai fi alocaţi bani europeni pentru acest sector.

Ministrul Sorin Grindeanu a avut o surpriză neplăcută la aterizarea pe Aeropotul “Traian Vuia” Timişoara, intrat în epoca post-Grădinaru. Vicepremierul a constatat că există probleme şi la începutul mandatului noului director al aeroportului timişorean, Daniel Stamatovici: litera „I” (n. red. - prima) din componenţa numelui oraşului, nu era luminată.
 
„E o chestiune de imagine, care poate fi remediată rapid. Nu poţi să aterizezi într-un oraş ca Timişoara şi să nu fie nici măcar numele oraşului scris corect. Lipsea litera I. Noroc că am numărul managerului. Sigur, s-a remediat rapid. Dar voi ţine presiune constantă pentru că e una din porţile de intrare în oraşul nostru. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare care parcă au trenat să se întâmple cât mai rapid, de aceea am dat acel calendar şi îl voi urmări îndeaproape. E nevoie ca aeroportul internaţional să se dezvolte”, a spus Sorin Grindeanu, care în decembrie l-a criticat pe fostul director pentru modul în care arată aerogara. 
 
Ministrul a spus, printre altele, că “e câte o singură lampă în tavan deschisă, linoleumurile toate arată de parcă a trecut Al Doilea Război Mondial pe acolo”.
 
Sorin Grindeanu i-a cerut demisia lui Dorel Grădinaru, care a fost destituit, în cele din urmă, la începutul anului, de Consiliul de Adminsitraţie al aeroportului, locul său fiind luat de adjunctul Daniel Stamatovici.
 
Ministerul Transporturilor pune presiune pe conducerea aeroportului, pentru că este ultimul an în care se pot utiliza fonduri europene pe acest domeniu. 
 
„Finanţările europene pe zona de aviaţie pot fi făcute până la finalul anului 2023. După aceea, nu vor mai fi alocaţi bani europeni pentru aviaţie. Ştiu că în luna februarie vor anunţa câştigătorul pentru terminalul plecări, iar în 15 februarie vor veni la Bucureşti să semneze protocoale pentru alte două proiecte europene. Este nevoie de multă determinare în implementarea acestor proiecte pentru că există o concurenţă naţională destul de mare în domeniu”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cea mai scumpă bucată de autostradă din România s-a împotmolit din nou. O firmă pierzătoare a contestat în instanţă VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările