Secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri: „Astăzi, tinerii nu prea mai acceptă să muncească”

Secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri: „Astăzi, tinerii nu prea mai acceptă să muncească”

Secretarul de stat Mihaela Gabriela Voicilă (stânga), într-o vizită la Timişoara

Secretarul de stat pentru Comerţ Exterior, Mihaela Gabriela Voicilă, a declarat cu ocazia unui eveniment organizat joi, la Timişoara, că o cauză a crizei de personal de pe piaţa muncii este aceea că „astăzi, tinerii nu prea mai acceptă să muncească”. Până la convingerea tinerilor să lucreze, susţine Voicilă, o soluţie este atragerea forţei de muncă din ţări din afara Uniunii Europene.

Companiile din România caută cu disperare forţă de muncă. Pentru a căuta soluţii de rezolvare a acestei probleme majore pentru antreprenori, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş a organizat un eveniment cu ocazia căruia antreprenorii şi autorităţile au fost puse la aceeaşi masă. La eveniment a participat şi secretarul de stat pentru Comerţ Exterior din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Mihaela Gabriela Voicilă.

Secretarul de stat a declarat că o cauză pentru criza de pe piaţa muncii este aceea că tinerilor nu le place să muncească. „Tinerii sunt rodul educaţiei noastre şi ştim bine că tinerii astăzi nu prea mai acceptă să muncească. Nu ne rămâne altceva decât să ne luăm în serios rolul de părinţi, de mentori ai tinerilor cu care colaborăm în viaţa de zi cu zi să îi îndreptăm mai mult spre muncă”, a declarat Voicilă. Oficialul guvernamental a mai declarat că o soluţie de rezolvare a crizei forţei de muncă, pe termen scurt, este aducerea lucrătorilor din ţări din afara Uniunii Europene.

Muncitorii din Vietnam sunt la mare căutare

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ Italiene din România, Vicenzo Moderno, a declarat că piaţa muncii din România are nevoie de 600.000 de lucrători din afara Uniunii Europene. Vicenzo Moderno îi cere Guvernului să ia măsuri pentru creşterea cotei de muncitori non UE, care este în prezent de 28.000. Secretarul general al Camerei de Comerţi Italiene pentru Vietnam, Pham Hoang Hai a declarat că vietnamezii sunt pregătiţi să intre pe piaţa muncii din România.

Ne aflăm cu toţi aici pentru a găsi o soluţie. Lucrătorii noştri au deja experienţă cu lucrul în străinătate şi sunt sigur că vor face faţă cu brio activităţii în România, în special în agricultură şi infrastructură”, a declarat Pham Hoang Hai. Aflat, recent, la Timişoara, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că Guvernul e dispus să permită unui număr de un milion de muncitori din afara Uniunii Europene să lucreze în România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: