PORTRET Eva Lungu, chimista terapeut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Lungu
Eva Lungu

Timişoreanca este inginer chimist şi face presopunctură cu ajutorul unui aparat care deblochează energiile. Eva Lungu a decis să urmeze o meserie dificilă pentru o femeie, aşa cum spune ea.

Profil
Născut: 18.01.1955, Şiclău, judeţul Arad
Studii: Facultatea de Chimie industrială şi Tehnică Organică, Bucureşti
Experienţă: Este terapeut de un an
Familie: Căsătorită, două fete gemene

 Timp de aproape 30 de ani, timişoreanca a lucrat ca inginer chimist prin diferite combinate şi laboratoare. „E o meserie grea pentru o femeie. De multe ori lucram pe ture şi veneam acasă dimineaţa, când trebuia să am grijă de familie”, a spus Eva. Acum, timişoreanca şi-a schimbat cu totul domeniul de activitate. 

Pentru stări de bine


La începutul anului, chimista a participat la o şedinţă de terapie, căutând o rezolvare pentru o serie de probleme de sănătate cu care s-a confruntat. „Am văzut rezultatele imediat, aşa că m-am hotărât să investesc aparatul de termomasaj şi presopunctură”, a povestit femeia. Acum, Eva Lungu are un salon al ei unde foloseşte aparatul pentru a-i ajuta pe timişoreni. Pentru a reuşi acest lucru, femeia a învăţat scheme speciale şi puncte cheie aflate pe coloana vertebrală. „Practic, aparatul deblochează energiile şi astfel se ameliorează starea de sănătate”, a explicat Eva Lungu.

80 la sută binefacere

Showroomul de demonstraţii de terapie pe care femeia îl deţine este ca o mică afacere, fără prea mare profit. „80 la sută din tot este binefacere şi abia restul afacere. Este o satisfacţie morală, mai mult decât o satisfacţie financiară”, a spus Eva Lungu. Timişoreanca îşi doreşte să vadă cât mai multe dintre ţările europene, dar timpul nu-i permite acest lux. Ca să se perfecţioneze în terapie, femeia lucrează zilnic cu pacienţii şi sfârşitul de săptămână şi-l rezervă pentru cursuri şi seminarii. „Ai o bucurie când vezi că oameni observă ameliorări în starea lor de sănătate”, a spus Eva Lungu.

Întrebări şi răspunsuri

Este meseria de inginer chimist, o meserie pe cale de dispariţie ?
Industria noastră este la pământ acum, iar în cercetare nu sunt foarte multe locuri. În industria chimică nu mai sunt laboratoare şi e din ce în ce mai greu să te profilezi pe această zonă.

Ce mai contează pentru starea de bine a unui pacient ?
Oamenii trebuie să înveţe să-şi deschidă inima şi sufletul şi să  încerce să nu mai fie aşa de răi unii cu alţii. În momentul în care se întâmplă lucrurile aşa, şi starea de sănătate a omului se schimbă în bine.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite